Lite trött, faktiskt.

Det var jättegott med tacos igår kväll. Vi var ca 15 pers som åt och vi fick knappt plats. Efter maten blev det prat, musik och dans lite senare. Skulle ha gått ut på krogen men kände inte för det senare i alla fall. Hade så kul hos Tuula. Runt 1 gick vi där ifrån, gled lite på stan, köpte fyllekäk på Statoil sen hem.


  

  

  

  

  

  

  






Tacokväll hos moster.

Ikväll ska "halva släkten" till Tuula och äta Tacos. Mamma och Tuula ska bjuda allihopa, snällt :)
Efter det blir det lite party och efter det blir dte väl troligtvis utgång. Känner för att bli riktigt onykter ikväll för det var ju ganska länge sen. Men nu tänker jag efter, det var bara två veckor sen. Aja, det känns i alla fall som evigheter sen.

Ha en trevlig kväll, för det kommer jag att ha.

    

   

 

  

   

 

   

  

Solbacka.

Nu är jag äntligen hemma efter två dagars internat i Solbacka. Känns som om jag varit borta länge, länge. Säkert bara för att jag inte har mått så bra. Haft feber till och från, huvudet har dunkat och näsan har varit täppt. Kul att träffa gamla jobbarkompisar och prata lite, samt få en annan inblick på hur mina arbetskamrater är utanför jobbet. Då menar jag med lite alkohol i kroppen. Efter 3 rätters middagen igår kväll började trubaduren spela och det blev värsta öset. Gamla stadens förskolor vet hur man festar, gammal som ung. Jag drack inget eftersom jag inte mådde bra, men stannade uppe ganska länge. Sov med tvn på och badrumslampan på för jag fick för mej att det spökade i det lilla huset jag sov i, eftersom det är ett gammalt internat.  (Sov själv i ett litet rum). Det hängde gamla foton  i "skolan" på elever och studenter som gått i  där, bla. Jan Gillou. Det är från Solbacka historien om Ondskan kommer ifrån. Men jag sov som en stock och gick upp vid halv 7, outvilad. Jag mötte alltså inga spöken under dom timmar jag sov. Gå in och kika på www.solbacka.se 

Nu är jag hemma, har precis ätit Thaimat och är trött. Blir en lugn kväll med ett glas vin framför tvn.

En undran.

Jag undrar bara vilka som läser min blogg?
Det är ett visst antal varje gång men jag vet inte vilka. Lite nyfiken är jag.

Skriv en kommentar vettja!


Hostig och sånt.

Trodde att jag mådde bra nu efter att jag varit småsjuk. Hostar och har lite ont i halsen och huvudet. Har ätit Ipren hela helgen så det var väl därför jag var på topp. Jag är på jobbet i alla fall, jag tänker absolut inte vara hemma för minsta lilla.
 Efter jobbet kommer Filling och hämtar mej. Vi ska kolla på lite färg, för jag vill måla om i köket. Gilalr inte tapeten som är nu. Den har suttit där sen vi flyttade in. Ska även en sväng förbi ÖB och handla lite smågrejer och kanske stanna någonstans och handla hem lite mat.
   Den här veckan blir kort. Jobbar endast tisdag och onsdag, sen åker Gamla stadens förskolor på Internat under torsdag och fredag. Vi ska vara i Solbacka, närmare Gnesta om jag minns rätt..?
Blir övernattning med planeringar inför höst och vår, samt massor med mat. (Vad jag hört) Ska bli kul.
Jag trivs så bra med mina jobbarkompisar och framförallt dom på min Hemvist. Allting bara flyter på :)

Jaha, nehe, dags att jobba igen!

Rena fönster.

Måste säga att jag har varit duktig idag. Jag tog steget och köpte en fönsterskrapa och tvättade våra smutsiga fönster. Nu ser man vad träden och allt har för färg. Att det kan bli sån skilnad. I och för sej har inte fönstren blivit tvättade sen vi flyttade in, så det var väl på tiden. Skulle egentligen ha tvättat dom under semestern men då hade jag annat för mej. 
  
Helgen har varit okej. Tog det lugnt i fredags eftersom jag inte mådde så bra. Sov tre timmar efter jobbet och somnade som en stock vid midnatt igen. Lördagen spenderade jag på Tuna Park. Köpte stövlar till jobbet. Letade också efter ett par tofflor men hittade inga alls. Jo ett par, men dom var svindyra. Konstigt att jag inte får ett par tofflor från jobbet, för jag får vinterjacka, termobyxor och regnkläder. (tom. snygga kläder) Men det är mycket bra det, slippa använda sina egna.

På kvällen åkte vi runt lite med Tom, men det blev hemgång ganska skapligt för min del. Det resulterade att jag var pigg imorse. Vaknade tidigt och vid 13 åt jag lunch på Sylvia. Så gott!
Nu sitter jag i soffan och tar det lugnt, väntar på att det ska bli måndag så det är dags att jobba igen.

Det här inlägget kändes ganska onödigt och ointressant...faktiskt!

Nysningar och snoriga barn.

Inatt har jag sovit hur dåligt som helst. Filling kom hem vid 12, Byron tog över hela min kudde, la sej vid fötterna och överallt. Filling satte på tvn i sovrummet när han skulle sova, godståg har låtit och ja, gud vet vad.
Kände lite halsont när jag vaknade men det har gått över. Istället känner jag mej matt i huvudet och fryser och svettas till och från. Jag ska inte bli sjuk! Barnen är snoriga och går runt och hostar och nyser överallt. Till frukost fick jag göra om en macka efter en mysig nerstänkning av snor och matrester, på hela mej och min frukost.
Jag hade tänkt att lägga mej i soffan och bara ta det lugnt efter jobbet, men jag kom på att vi har husmöte ikväll!
Dagen blir lång och jag är inte alls på humör.

Nog om alla klagomål..

3-4 oktober är jag på östersjön och slår klackarna i taket.


Å- festen, del 2.

Efter en seg lördag av huvudvärk och trötthet gick jag och Alex hem till Lina för att förfesta. Satt och babblade om allt möjligt. Filling kom förbi senare. Vi satt hos Lina till 23 någonting och gick till Strömsholmen för att kolla på Nordman och lite andra band. Hann endast höra "vandraren" och sen gick han av scenen. Vi kom alltså lite för sent. Jag blev riktigt full igår men jag hade med mej kamera, mobil, nycklar och plånbok hem i alla fall.
När jag vaknade idag hade jag ingen huvudvärk, vilket var jätteskönt. Där emot kom jag på att jag fortfarande var full och just nu mår jag illa och är allmänt seg. Jag är "bakfyllesugen" på hur mycket som helst och har just därför ingenting i kylskåpet. Det är alltså synd om mej.

Ursäkta om meningarna kanske inte hänger ihop som dom borde eller att språket är fel men jag har egentligen ingen lust att skriva. Jag är såååå bakis!!

Förr blev jag aldrig bakis. Jag var hur pigg och glad som helst när jag vaknade och gjorde saker på dagarna. Nu blir jag bakis av minsta lilla och ligger i soffan och tycker synd om mej själv. Det ska jag fortsätta med nu, hejs!

Å- festen, del 1.

Trevlig förfest hemma hos oss igår. Vi var ganska många ändå och kul att träffa Sandra eftersom det inte sker så ofta. Det var kul att träffa er andra också, så tro inget annat :) Dom flesta som var smarta drog vid 22 ner till stan, vi andra som kom ner vid 12 missade en hel del. Det enda jag gjorde var att gå till Harrys. Som man kan göra vilken helg som helst. Alla splittrades under kvällen och möttes ibland. För första gången i mitt liv har jag tappat bort min plånbok, eller supit bort som det heter när alkohol är inblandat. Ringde till Harrys och kollade om jag kunde ha lite tur att någon lämnat in den eller så, och där låg den. Härligt, inga kort behöver spärras. Bara för att jag hämtade ut en jäkla massa pengar så tappar man bort allt. Har aldrig pengar på mej annars, men det är ju bara för att....
   Mår väl inte så där jättehärligt idag. Mår lite illa, men huvudvärken har släppt i alla fall. Ikväll ska jag hem till Lina och förfesta. Bra att hon bor mitt på stan, bara att gå utanför dörren så är man på "festival-området" haha.  Hoppas vädret blir bra.























Lever vi på stenåldern?

Ibland undrar jag om vi lever under en tid för länge, länge sedan. Där bara "frun" i huset ska göra allt hushållsarbete som; städa, tvätta, sköta katterna och komma ihåg vad som ska handlas hem.
Plocka undan efter sej själv är något som inte existerar i detta hushåll (nästan jämt). 
Det är som att män (vissa) har en tråd i hjärnan som inte finns, den lilla tråden som ger signaler om när det ser lite stökigt ut och att tvättkorgen är full etc..Låtsas man att inte se problemet, eller bryr man sej inte helt enkelt? Har man blivit van för att någon annan gör allt åt en?




Trotsade regnet.

Började halv 9 idag, riktigt skönt att få sova ut lite, men egentligen inte eftersom jag somnade så sent igår.
Den här dagen har gått ganska fort och vi hade tio barn allt som allt. På eftermiddagen när vi var ute hade vi fått en invardering av flygmyror. Dom var överallt, gick inte en sekund utan att det kliande någonstans på kroppen.
Vi fick hålla oss lite åt sidan där dom inte var istället. Vid klockan 16 hade jag och Natalie ett barn kvar så jag fick sluta en timme tidigare. Riktigt skönt för jag var trött. Stannade på Prix och handlade hem lite tacos, det blev så gott så.
   Någon timme efter maten satte jag på mej träningskläderna och träningsskorna och gick ut för att ta en promenad. Fick gå själv eftersom en viss person föredrog god mat på Harrys och nån öl istället. Precis när jag skulle gå började det komma droppar från himlen, efter en stund var det dyngsurt ute och jag blev blöt. Men kläder går att torka så det gjorde inte mej något. Det var skönt att gå helt själv och tänka på allt och ingenting.
   Nu sitter jag i soffan med ett glas isvatten och kollar på Big Shot samtidigt som jag bloggar.
Huvudet hänger inte riktigt med, så det känns som att sängen ska få sällskap snart.


Förfest här på fredag!
Men endast för nära och kära :)



Det blir aldrig som man tänkt sej.

Förra helgen sa jag att jag skulle ta det lugnt hela denna helg. Bara sova ut, må bra och göra saker. Istället blev det en helg med två dagar bestående av alkohol. I fredags var vi i och för sej hemma och drack lite och åt gott. Steve, Alex och Gore kom över och vi satt och snackade lite skit tills en viss person blev lite fööör rund under fötterna och blev hemskickad fortare än kvickt. Var faktiskt lite småbakis på morgonen, men det gick över under dagen.
   På kvällen var det lite party på mamma och Saris gård, i ett partytält. Anton flyttar till Åre för att gå i gymnasiet i tre år, så vi hade lite "avskedsfest" för honom. Vi skulle grilla lite och äta gott men just då började det åska och vräka ner så mamma ställde sej vid spisen och stekte istället. Det var mysigt att sitta ute i regnet och äta och prata. Vädret blev bättre och vi satt ute hela kvällen tills det var dags för utgång. Hamnde på Harrys och det var helt okej och mycket folk. Anna och Majsan kom dit och det var kul att träffa lilla Anna för det var länge sen. Köpte en sallad vid 2, gick hem och satte mej i sängen och åt. Så gott med sallad och vitsås.

Just nu regnar det jättemycket och vi har precis kollat på film. Vi kollade igenom alla filmer och försökte hitta någon som båda inte hade sett och vi hittade en, 300, och den var bra. Resten av kvällen blir sittandes i soffan och titta på tv.

    
  

/€ ♥


 


Segt.

Vi har haft i snitt tre barn / dag på min hemvist och det är otroligt segt. Tur att vi har "torget" där vi möter andra barn och personal så att det blir lite liv omkring en. Annars skulle jag ha somnat för länge sen. Har varit otroligt trött hela veckan även fast jag har sovit skapligt bra. Igår somnade jag vid halv 10, men är ändå jättetrött! Blir nog att sätta på en maskin hemma och sen vila i soffan med katterna. Jag har FF hemma, vilket innebär att Filling är på vift. Han är i Idre med ett par kompisar och fiskar och festar. Ganska skönt att vara själv och slippa anpassa mej till någon. Jag kollar på vad jag vill och jag äter det jag känner för. Härligt ibland, men jag tycker egentligen inte att det är så kul, det finns ingen att prata med, förutom katterna.

Nu ska jag in och jobba igen. Hej svejs!

Regn och blåst.

Det regnar och blåser hur mycket som helst ute. Men det hindrade inte mej och mamma att gå ut på en powerwalk.
På med regnkläderna och skorna sen ut i det härliga vädret. Var hur varmt som helst att gå, men skönt.
Det ska regna hela dagen imorrn också. På något sätt är det ganska härligt med lite regn. Det har varit så otroligt varmt och fuktigt ute den sista tiden. Inatt ska jag testa att sova utan fläkt, det kommer nog att gå bra.
Försöka sova nu så att jag kan vara lite pigg imorgon. Sov nämligen inget vidare inatt.

Tvådagars.

I fredags var jag och Filling hemma hos Jimmy och Bea och förfestade. Det var trevligt och gott med "lite" vin.
Det blev Harrys  framåt halv 12, men var inte där så länge. Runt 1 gick vi till kebabhuset och köpte mat. Så gott med sallad och vitsås. Mådde dåligt på lördagen men gick på spriten igen på kvällen. Var hemma hos Robban och Jenny tills det var dags att gå hem under natten. Åt varma mackor och drack lite mjölk. Idag har jag mått illa, gör det jämt när jag har druckit sprit, så jag får nog hålla mej til vinet istället. Hela dagen har jag och Filling legat i soffan och kollat på filmer, vi såg 4 st. Hancock, The son of Rambow, Behind the mask och sen en gammal goding; White chicks. Let´s shoooooopping!! :) Har precis varit ute och gått med mamma, riktigt skönt att få komma ut lite. Har knappt gått någonting under semestern, bara ätit och druckit massa skit. Kilona som försvann i våras har kommit tillbaka och jag känner mej som ett fläskberg igen. Synd! :( Bara att ta nya tag igen!
Imorrn börjar arbetet på riktigt och fullt med inskolningar dom kommande veckorna. Får se hur jag kommer att trivas, men som det känns nu så är jag helnöjd!

Riktig helg.

Nu är det den första riktiga helgen efter semestern. Det har ju varit lördag hela veckan annars.
Dom tre dagar som jag har jobbat har varit helt ok...lite för långtråkigt med så få barn, men nästa vecka blir det väl för mycket istället. Jag har inga planer alls, så jag vet inte vad jag ska göra. Kanske ha lite fest här hemma imorgon?
Kärringen under har flyttat, kollapsat, dött, ja jag vet inte, men kvar bor hon inte. Inga mer påringningar kl 1 på dagen för att man råkar spela lite musik. SKÖNT! Hoppas det flyttar in en liten partprisse eller något istället.

Åt för ca 3,5 timme sen men magen kurrar ändå. Inte så kontigt eftersom vi fick potatisbullar med bacon och lingonsylt. Hur fan kan man kalla det mat? Åt man inte sånt på bronsåldern?
Jag gör en äggmacka, det får duga innan middagen ikväll!