Migrän gånger tusen.

I tisdagskväll fick jag synbortfall igen. Nu visste jag vad som skulle komma, så jag blev inte rädd som jag blev första gången. Visste hur det startade och från och med då är synen halvt som halvt borta och delar av saker och ting syns inte.  Det var bara att bädda ner mej i sängen och dra ner rullgardinen för att få mörker. Under natten fick jag svårt att andas ett tag, illamående och huvudet sprängdes, kändes det som. Dagen därpå pratade jag med min barnmorska, som nästan blev arg för att jag inte hade sökt på en gång. Jag är som jag är. Helst inte sjukvård om jag inte är döende. Ringde till vårdcentralen, som skulle ringa tillbaka sent på eftermiddagen. Istället för att vänta ringde jag till förlossningen som genast tog in mej för prover. Inget fel! Tur! Nästa gång jag får anfall ska jag sätta mej på akuten och få träffa en specialist istället. Känner jag mej själv så kommer jag att blunda för nästa anfall. Alltså inte åka upp. Men med dagens träff på barnmorskemottagningen lovade jag min barnmorska att åka dit. Så jag har väl lovat, då!
Mina värden ser bra ut, äntligen! Järnvärdet har höjts och det är jag glad för. Jag tror att det är för att jag inte har jobbat på en vecka. Sovit bra, tagit det lugnt och inte stressat någonting där under påskledigheten. Det är väl det min kropp har behövt, som jag har sagt tidigare. Min mage hade vuxit väldigt mycket sedan sista besöket för en månad sen. Det är vanligt att det sätter fart just under dom här veckorna, så jag får väl vara glad för att han växer till sej där inne.

I parkeringshuset så hade en bil parkerat precis bredvid mej att jag inte kunde öppna dörren mer än 8 cm. Hur skulle jag göra för att komma in? Självklart hade jag kunnat hoppa in genom passagerardörren och klättrat över till förarsidan. Men när jag har fått lite mage så är det helt omöjligt att utöva så mycket akrobatik i en bil. Jag fick helt enkelt ringa Micke som fick komma och hjälpa mej. Haha!



Det kanske inte ser så trångt ut på bilden, men det var det. Inte ens Micke kom in...som är ogravid :D
Han fick klättra från ena sidan till den andra.


Mental förberedelse.

Inatt sov jag ingenting. När klockan ringde imorse vid 5 hade jag inte somnat. Huvudvärken smög sej på (eftersom jag var trött), så jag är hemma från jobbet. Det är pisstråkigt, rent ut sagt. Jag har sovit någon timme och ska försöka sova lite till om en stund. Innan dess ska jag börja förbereda mej lite mentalt inför förlossningen, genom att läsa en bok av Gudrun Abascal- "Att föda". Idag går jag in i v.29, så det är inte så långt kvar. Som ett sommarlov när man var liten. Det borde gå fort, eller? Plötsligt så händer det!


Härliga dagar.

Att vara långledig är det bästa som finns. Jag har varit piggare och huvudvärken har inte kännts av på samma sätt som när jag jobbar. Jag har alltså behövt att vila kroppen. Jag tror att jag är lika fit som innan jag blev gravid och orkar med allt. Efter jobbet borde jag vila på en gång, men jag har alltid bokat upp mej på saker. Får ta en sak i taget istället och boka dag för dag för att känna efter hur jag mår och känner mej.

4 dagar i Båstad var hur underbart som helst. Promenader längs havet, fika på uteserveringar och middagar utanför huset. Solen och värmen har varit med oss hela tiden.

Vi kom hem igår på eftermiddagen, trötta och jävliga, men satte oss ute på gården en stund. Sandra och Simone kikade förbi en stund. Dom skulle grilla på gården. Vi skulle ha kommit ut och sällskapat, men tog en skön kvällspromenad längs ån iställlet.
Har suttit ute i solen i några timmar idag med. Riktigt skönt! Vid 14 var det dags för GUIF-match. Bra drag på matchen, så det känns som att vi kommer att ta hem det här.


Hade tänkt att lägga ut lite bilder från Båstad, men mitt minneskort gick sönder av någon anledning igår. Alla kort from. december är som bortblåsta. Det är jag ju ganska bitter över, vill jag lova.


Semester.

Idag och imorgon har jag tagit semester, vilket jag behövde. Har varit helt slut den sista tiden, så sömn och vila är exakt vad kroppen skriker efter. Jag åt frukost hos mamma och hann med att tvätta lite grann. Vi tog sedan bilen till Tuna Park och Slagsta glass. Det har varit skönt väder ute idag, dock inte så mycket sol, men varmt. Det gillar jag. Imorgon ska vi sitta i bilen i flera timmar, så det får gärna regna. Nä, men det är trist att sitta i en bil när det är strålande väder. Får njuta av solen i Båstad istället. Vi blir där tom. söndag. Tar mej med datorn så kan jag blogga lite där ifrån också. Annars har jag ju telefonen att skriva ifrån.

I måndags köpte vi en bil till mej. En mazda 6, så nu har jag plats för barnvagn och hela kittet när det är dags. Dock mycket större än bmwn så jag har ingen koll på vart jag har bilen riktigt. Backningssensor is the shit och det har inte mazdan. Tur att jag inte behöver fickparkera i så många veckor till, haha! :)

Det är fullrulle i magen just nu. Sparkar och volter eller nåt. Det rör sej väldigt mycket. Det är bra. Jag är kissnödig jämt, men han ligger väl och pressar mot blåsan. "Bara" 12v kvar. Förhoppningsvis.

Härlig söndag.

Jag har varit konstant trött hela dagen. Skulle kunna somna ståendes..typ.
Jag och Micke var ute och snurrade en stund och hamnade hemma hos Catrin, Jonas och tjejerna på lite fika ute på gården. Det var jätteskönt att sitta ute i solen. Grabbarna drog helt plötsligt iväg och vi förstod inte var dom tog vägen. Efter ett tag kom dom tillbaka med Slagsta glass till alla oss. Vilken överraskning! :)

Nu ska jag vila lite innan vi promenerar till stan och sporthallen, för lite handboll!

Nu ska vi ut på promenad med katterna på g...

img_0456 (MMS)

Nu ska vi ut på promenad med katterna på gården. Byron har pipit hela morgonen, så nu ska han få sin vilja igenom :)


Nu blir det glass, jordgubbar och grädde! ...

img_0451 (MMS)

Nu blir det glass, jordgubbar och grädde! Gubbarna kostade 15kr på Hemköp, som jag var lite skeptisk mot. Men dom är supergoda! :)


Tittut.

För trötta för att ens vara kvar i Stockholm länge på kvällen åkte vi hem och kollade på filmen och bilderna vi fick från ultraljudet. Det finns inga ord som beskriver denna häftiga upplevelse. Jag skulle ha kunnat lega där i flera timmar för att bara titta på skärmen. Jättebra barnmorska, som blev överlycklig för att bebisen låg så perfekt för att få dom bästa bilderna. Bebisen har, på varje ultraljud, alltid legat med huvudet neråt och fötterna uppåt. Hoppas han ligger kvar så tills han vill komma ut. Han sparkade, kliade sej i örat, vinkade, greppade tag i foten och drack fostervatten. Väldigt livlig. Det konstiga är att man inte känner alla rörelser. Kickarna känner man ju rejält, men resten då? Det är som att han har hur stort utrymme som helst.


Tittut! Nu har vi tjuvkikat på dej!


Tittut!

Idag ska jag och Micke till Stockholm. Blir en liten snabbvisit mot vad vi hade tänkt. Egentligen hade vi tänkt en hotellnatt och bara njuta av att vara i storstaden. Micke skrev fel datum på visningar så han har visningar hela lördagen, istället för söndagen. Alltså ingen idé att sova över om vi måste upp toktidigt.
Vi ska på det efterlängtade ultraljudet som är i 3D/4D. Ska bli spännande. Lite läskigt på en gång att få se hur bebisen ser ut, innan den vill komma till världen. Nyfiken i en strut... det är jag det!

Uppdaterar med en bild senare ikväll! Tjing!

Som vanligt trött och jävlig.

Jag är trött och har huvudvärk nästan jämt. Det är därför jag inte har haft ork att uppdatera mitt liv. Var hos barnmorksan idag på en extrakontroll för mitt järnvärde. Det hade sjunkit och får äta dubbel dos av tabletter och blutsaft. Jag gör vad som helst, bara det blir bätte :)
Det händer väl inte så mycket just nu, eftersom jag inte har någon ork till mer än att jobba. Heltid kan ta knäcken på mej vissa dagar, och andra dagar är jag hur pigg och glad som helst. Tex. idag. Har hur mycket energi som helst. Skulle kunna springa en mil utan tvekan, men nu har jag en stor mage i vägen och ligament som töjs, vilket gör att jag inte kan gå längre än någon kilometer. Det känns som att magen ska gå sönder när jag går för långt. Bara 13v kvar, förhoppningsvis.

Jag har fått svar från försäkringskassan och fick min graviditetspenningsansökan beviljad. Jag kommer att jobba i fem veckor till, vilket är en lättnad. Egentligen fyra veckor, eftersom jag har semester nästan hela nästa vecka då vi åker till Båstad!

Nu ska jag passa på att njuta av värmen som kommer att vara den kommande veckan. Ska bli underbart! :)

Ärftlighet.

Jag kollar på Efter Tio på Tv 4 och dagens program handlar om migrän. Cecilia Frode berättar om hennes migrän och hur hon hanterar den. Precis som hon berättar om synbortfall som kommer plötsligt, yr, känselbortfall hade jag här om dagen. Det är lite komiskt att det kommer på tv precis efter att jag har haft mitt första fall av klassisk migrän med aora. Det sägs att det är ärftligt. Ja, jo tack! Mamma och pappa har det och dom förstod ju precis vad jag beskrev. Vardagsmat för dom! Mamma hade så under sina graviditeter och det handlar om hormoner/hormonförändringar. Jag har jämfört min graviditet lite grann med mammas, som är väldigt lika. Undrar om det bara är en tillfällighet eller om det är ärftligt? Varje gång jag har någon fråga om någonting så kommer hon med ett svar att "sådär hade jag också, gör si, gör så". Jag kan nästan ringa henne och fråga vad som komma skall nästa vecka. Skämt och sido. Det ska bli intresant att se om det fortsätter att bli lika framöver. 



 


Klagoinlägg.

Det här är lite utav ett klagoinlägg.

Igår under mellanmålet på jobbet fick jag synbortfall. Jag satt ner och det kom helt som en blixt från en klar himmel. Jag såg som blixtrar, liknande hjärtfrekvens framför ögonen, blev yr, kände mej sedan bländad. Såg bara halva barnen, halva saker som stod på bordet.. mjölkpaketet kunde jag knappt greppa. Var tvungen att anstränga mej.
La mej i vårt samtalsrum på jobbet och försökte läsa lite i mobilen av vad det kunde vara förnåt. Kunde inte läsa. Såg vissa delar av orden och kunde inte få ihop meningarna som stod. Fick skjuts hem av Camilla, för jag vågade inte gå. Ringde direkt till förlossningen och fick komma in på en gång för prover och undersökning. Blodtryck, ctg-kruvan var finfin och proverna visade bra. Så havandeskapsförgiftning kan jag utesluta, vilket är skönt :)
Somnade med dunkande huvudvärk och vaknade med dunkande huvudvärk inatt. Har halvsovit sedan 03. Har haft skitont i ryggen inatt också, så jag har inte kunnat somna om pga. allt.
Är hemma från jobbet med ett dunkande huvud. Kan fortfarande inte ligga ner för ryggen orkar inte sova, även fast huvudet behöver det. Hoppas att det släpper snart.
Nu vet jag hur det känns att ha migrän...på riktigt!
Nu ska jag dö lite. Hej då!


Årets första slagstaglass!

img_0433 (MMS)

Årets första slagstaglass!