Helt klart en godkänd natt.

Vilken natt! Folke somnade vid 23.30 och sov till 05.30. Helt underbart att få sova i nästan sex timmar i sträck. Han ville ha lite mat och somnade sedan om igen på en gång. Han sov till 09.30. Hoppas det håller i sej ;) Dock har jag lite huvudvärk, men det är väl för att jag har sovit lite längre än vanligt.

Den efterlängtade bänkskivan är på plats och rörmokaren är här nu och kopplar på vattnet. ÄNTLIGEN! Jag ska använda så mycket glas och tallrikar som möjligt idag bara för att vi KAN använda diskmaskinen. Helt underbart. En ny värld öppnas i det här huset. Typ!
Dop.

Nu har vi bestämt datum för dop. Det ska bli kul! Eller dop är väl inte kul i sej, men jag tycker att det hör till lite, även fast jag inte är troende. Ett sätt att samla nära och kära på en och samma plats. Vi ville från början ha dopet i Fors kyrka, men det var fullt alla datum vi kunde, förutom en tid. Då skulle det bli dubbeldop, eller kanske trippeldop tom. Det ville vi inte, så det blev byte av kyrka istället- Klosters kyrka.

Igår började jag fixa med inbjudningskorten. Har köpt grejer på Panduro så korten blir "home-made" i egen stil! Himla kul att pyssla fsktiskt. Några dagar efter att dom är utskickade kommer jag att lägga upp bild på hur dom ser ut.

Börjar se ljuset i tunneln på detta bygge.

Åter igen, dagarna bara flyger iväg. Det finns alltid någonting att pyssla med här hemma. Trappen till entrén är i stort sätt klar. Vi fick ju fixa en ny pga. att den gamla inte passade igen efter dräneringen. Det blir skitsnyggt! Speciellt när elektrikern kommer och fixar klart resten med alla spotlights i taket och i trappstegen. PEAB är här just nu och lägger tillbaka all marksten som vi i juni plockade bort runt huset för dräneringen skulle ské. Snart kan vi gå in i huset utan leriga skor. Yey! Bänkskivan till köket skulle ha kommit i förra veckan, men blev restad till den här veckan. Imorgon ska den komma, enligt planerna. Äntligen! Vi har inte haft vatten i köket på hela tiden. Nu är vi väl ganska vana med att springa upp och ned till källaren för att diska, dricka vatten etc. När man inte har vatten i köket, märker man hur mycket det används. Tex. skölja disktrasan, skölja grönsaker... eller ja, dricka vatten som sagt. När bänkskivan är på plats kommer köket att föärdigställas helt med täckskivor och allt som hör till.

Imorrn ska vi till BVC och se hur mycket Folke har vuxit. Vi har inte varit där på två veckor. Egentligen får man komma varje vecka i början, men vi kände att det inte behövdes eftersom allting funkar så bra. Efter det ska vi fota oss för tidiningen. Dags att färga min förfärliga utväxt idag och kanske köpa nåt nytt plagg. Vad ska Folkis ha för snygga kläder då? Återstår att se.Jag och min fina.


Folke ligger och kollar på tv hos gammelmo...

img_0832 (MMS)

Folke ligger och kollar på tv hos gammelmoster  Tuula :)


Mycket nu.

Det är fullrulle hela tiden. En liten lillskit som ska ha mat och nya blöjor hela tiden, samtidigt som det är vänner och bekanta som vill komma och hälsa på. Vill tacka för alla fina presenter som vi har fått! Idag ska vi ta oss ut till Marys för lite fika. Vi har tänkt det i flera dagar, men det har alltid kommit något i vägen. Ska försöka att bli lite bättre på att uppdatera framöver.


Nu har vagnen fått regestretingsbevis, så ...

img_0818 (MMS)

Nu har vagnen fått regestretingsbevis, så nu kan vi köra den :)


Det här fina kittet fick Folke av Sandra- ...

img_0811 (MMS)

Det här fina kittet fick Folke av Sandra- levererat från NY!


Det här fina kittet fick Folke av Sandra- ...

img_0811 (MMS)

Det här fina kittet fick Folke av Sandra- levererat från NY!


Det här fina kittet fick Folke av Sandra- ...

img_0811 (MMS)

Det här fina kittet fick Folke av Sandra- levererat från NY!


Det här fina kittet fick Folke av Sandra- ...

img_0811 (MMS)

Det här fina kittet fick Folke av Sandra- levererat från NY!


Tiden går fort.

Snart är Folke en vecka gammal. Tiden går jättefort redan, så hur fort kommer resten att gå då? undrar jag.
Han sköter sej finfint, för det mesta. Det var inatt som både jag och Micke undrade om det fanns någon ångervecka ;) Nä, men Folke ville inte somna förrän kl.05. Då var jag helt slut. Jag matade och Micke bytte blöja på löpande band. Snacka om att vara trött idag. Jag har spenderat dagen i sängen och bara myst med plutten, medans Micke har orkat åka iväg på diverse grejer. Jag har försökt att sova, men har bara kommit till vila. Ikväll ska vi ta oss in till stan och kolla lite på Å-festen. Tror inte det är så mycket att se, men mesta dels är för att premiärköra vagnen.

Ska lägga ut lite bilder sen på vad vi har fått för fina grejer av nära och kära :)

Folke försöker krama om pappa!

img_0780 (MMS)

Folke försöker krama om pappa!


110731.

Lördagseftermiddagen spenderade jag och Micke hemma hos hans föräldrar i Kjula. Det var en liten mini släktträff och det bjöds på grillat och god efterrätt. Mina värkar startade nästan direkt på vägen dit. När vi åt började jag klocka dom. Regelbundna, men ganska många minuter emellan. Äntligen något på gång! Dom gjorde ont, men inte sådär super så att jag var tvugen att lägga mej ner eller liknande. Vi åkte hem bland dom sista vid 21 och då började värkarna bli lite starkare. Väl hemma låg jag och Micke och kollade på sista avsnittet av serien Game of Thrones (stavning?). I några dagar har vi kollat på det flera gånger om dagen. Himla bra serie btw. Värkarna gjorde allt ondare och tillslut ville jag ta ett bad för att se om det hjälpte något. Inte ett skit! Värkarna blev starkare och höll i sej 1-1,5 min. Aj! Jag visste inte var jag skulle ta vägen. Var tvungen att stå lutandes över handfatet och andas. Vi började packa det sista som vi ville ha med upp till Förlossningen. Det tog tid att gå in till Förlossningen. Fick stanna till flera gånger för att hantera värkarna. Väl där, klockan 01.00, fick vi genomgå en undersökning som tog drygt en timme. Trodde jag skulle dö när värkarna kom, för jag var tvungen att ligga ner när ctg-kurvan gjordes. Jag ville hellre stå, men jag fick stå ut i 40 minuter. Jag var öppen 4 cm och vi blev tack och lov inskrivna. Nu började förlossningen på allvar! Hinner det bli ett julibarn måntro?

Jag fick lustgas på en gång och ville absolut inte ligga ner. Det kändes som att jag inte kunde hantera värkarna på samma sätt som stående. Fick en "ståbräda" eller vad det nu heter och stod vid den fram till 06.30. Då gick inte ctg-kurvan att göras stående längre, banden gled ner hela tiden, så jag var tvungen att lägga mej ner. Strax innan hade jag begärt om EDA, för att värkarna gjorde väldigt ont, men ändå gick att hantera med enbart lustgasen. Tänkte att "värre blir det". Då var jag öppen 9cm och barnmorskan sa att jag inte behövde någon spruta för att jag kunde hantera värkarna så bra... och att utdrivningsskedet snart skulle börja. Jag trodde att EDA hjälpte vid utdrivningsskedet, men så är inte fallet. Bara öppningsskedet. Det skedet var ju snart klart, så jag förstår att det skulle vara onödigt att ta den. Väl liggandes så kom jag inte upp igen. Var skönt att vila benen efter att ha stått med smärta i några timmar.

Barnmorskorna gjorde skiftbyte vid 07, vilket inte alls gjorde något. Jag fick världens bästa barnmorska och sjuksköterska, Kerstin Hurtig och Lena Granberg, som var så professionella och bra under hela tiden.
Kände att jag fick andra typer av värkar. Det var dags att börja småkrysta lite. Efter några värkar och krystningar så POFF!!! Vattnet gick 07.28. Det forsade ut hur mycket som helst och hela sängen och jag blev genomblöt. Fick byta om och bädda nytt. Det kändes jättehäftigt när vattnet gick. Går inte att förklara!
Väl under krystningarna börjar jag få synbortfall. Det var ju vöäldigt otippat med tanke på hur många gånger jag har haft det under graviditeten. Märker inte så mycket av det då jag är så fokuserad på att hantera värkarna. 08.25 börjar jag att krysta aktivt. Det går jättebra och Kerstin säger att kl. 09 har du din son. Jag sa "Nej, liiite innan 09". Plums- kl 08.55 föds vår son, med solen skinandes in genom fönstret.  Han var 53cm lång och vägde 4300g. Känslan går inte att beskriva. Overkligt!

Jag tycker själv, även fast jag inte har någon annan förlossning att jämföra med, att jag hade en superförlossning. Den kändes bra och jag jobbade tillsammans med värkarna hela tiden. Det gick smidigt och flöt på som den skulle. Micke var super under hela tiden, även fast han inte hade fått någon sömn.

Vi fick ligga kvar på förlossningen till sent på kvällen, det fanns ingen plats på BB. Vi fick ingen sömn på dagen alls och ingen mat. Så vid 20.00 när vi kom till BB var vi helt slut. Micke handlade mat och sedan vardet dags för att sova. From. nu skulle vi lära känna vårt barn på riktigt.

Alla pratar så mycket om att BB är dåligt, ingen bra service, att personalen är giriga. Vi märkte ingenting av det. Blev väl bemötta hela tiden. Kanske för att amningen hade kommit igång direkt efter förlossningen och att allt fungerade jättebra. Redan dagen efter  när vi vaknade kände vi att vi ville hem till vårt hus. Enligt personalen gick det bra och samma sak för läkaren som gjorde undersökning på kvällen.

Det är underbart att vara hemma med vårt lilla underverk. Finns inga ord!

.:Kjell FOLKE Erik Bergkvist:.