Fick ett litet förlossningskit hemleverera...

img_0736 (MMS)

Fick ett litet förlossningskit hemlevererat nyss. Tack familjen fjäll!:)


Kontroll.

Har nu kommit hem från en kontroll på förlossningen. Skulle ju ha åkt upp imorse när jag ringde vid 05.30, men kände att det inte behövdes. Mina värkar visades tydligt på ctg-kurvan och hade mellanrum på 5 min ungefär. Min korsrygg värkte som tusan. Var skönt när jag fick ställa mej upp efter 45 minuter. Blodtrycket var en aning för högt, men ändå ingen fara, som jag fattade det som. Mina värkar, som alltid har varit över 1 minut, har gjort lite arbete. Enligt barnmorskan var det bra med längre värkar då det händer mer inuti. Jag är nu öppen två cm. Kanske får vi åka in ikväll, natt, imorgon eller på söndag. Vi får se vad värkarna gör för jobb framöver. Heja heja!


Nu är det på gång. Legat med värkar hela n...

Nu är det på gång. Legat med värkar hela natten. Har känts som knivhugg i ryggen. Dock hanterbart. Inte sovit en blund och är fortfarande vaken. Väntar på liiite tätare värkar igen, så ska vi upp på en kontroll. Slemproppen håller på att försvinna nu, så snaaaaart!!!! :)


Sluta att avta nu då.

Igår hade jag värkar igen. Ondare än förut, men helt klart hanterbart, utan tvekan. Kraftig mensvärk som höll i sej i mage och rygg och sammandragningarna kom tätt- 2-3 minuter emellan. Tog ett bad och det kändes bra för stunden, men när jag väl gick upp igen så kom det igång igen. När jag skulle sova tog jag en alvedon och allt avtog under sömnen. Det känns ju lite sådär. Jag vet inte alls när jag ska ringa upp till förlossningen, hur många värkar det ska gå på en viss tid. Hur känns dom där riktiga värkarna? Jag vet inte. Har aldrig varit med om det tidigare. Jag vill inte ringa i "onödan" och komma in på en kontroll för att sedan bli hemskickad med ett skratt i ansiktet "Det här är bara förvärkar lilla gumman, vänta tills dom riktiga kommer. Hem och vila. DU är inte ett dugg öppen så bebisen kommer om tusen år". Alla säger att man vet när det är dags. Jag kommer att vara hemma så länge som möjligt bara för att jag tror att inget är på gång. Jag förväntar mej att ha den där enorma smärtan innan vi åker in. Men så kanske det inte är? Har man superont när man åker in, eller får man det under tiden man är där? Frågorna är många, men ut, det kommer han. Någongång.Härlig kväll.

Vilken skillnad på väder mot tidigare idag. Det är varmt och solen skiner. Sitter ute och dricker pärondryck från Ica och bara är. Det är det bästa med hus- att kliva ut genom dörren och sitta på sina egna utemöbler, titta ut över fältet och få solen i ansiktet. Underbart!

Nu har lillskiten fått en garderob, där al...

img_0732 (MMS)

Nu har lillskiten fått en garderob, där alls hans små kläder och tillbehör kommer att finnas. Sängen är bäddad. Vi är inte helt klara än, med alla inköp... Som tex. Skötbord. Undrar om han känner på sej att vi inte har förberett allt? Han kanske stannar i magen bara för att vi inte "haft" någon sovplats för honom och att hans kläder och saker har legat i kartonger fram till nu. Vi kanske måste fixa det där skötbordet, så han känner sej fulländad för att komma ut. Vad tror ni? Jag tror dessvärre på igångsättning och en augustibebis. Punkt.  Ja, det börjar att bli trist att vänta. Speciellt efter igår natt då jag fick täta värkar och trodde att det var på g. Buhu!


Har fått bebisens första skor, från Magnus...

img_0731 (MMS)

Har fått bebisens första skor, från Magnus och Anneli. Tack!:)


Besöksdag.

Mamma kom hit på frukost imorse. Lite trevligt sådär.
Inte trodde jag att vädret skulle bli så här bra idag...till skillnad mot inatt då det åskade och tokregnade. Lagom tills Adam och Tobbe kom förbi på besök sprack det upp och vi satt ute på altanen i flera timmar. Jag sitter fortfarande ute och väntar på mat. Har inte ätit sen frukosten. Är lite dålig på det där med mat, men jag är inte hungrig, så timmarna bara går. Tror att jag ska fortsätta att avnjuta kvällen i solen och bara vara. Det var länge sen vi bara var...utan några måsten och utan besök. Kanske blir det för lugnt för bebisen så att den väljer att ge mej lite smärta. Det vore nåt!

Idag var vi på en liten promenad till häst...

img_0718 (MMS)

Idag var vi på en liten promenad till hästarna som hänger i hagen utanför vårt hus. Man ser huset liiiiite i bakgrunden. Härligt med lite land sådär, men ändå centralt :)


Micke tränar på att knyta skor, haha :)

img_0717 (MMS)

Micke tränar på att knyta skor, haha :)


Har ropat på Byron som har varit på vift s...

img_0713 (MMS)

Har ropat på Byron som har varit på vift sen i förmiddags. Han har inte synts till eller sagt ett pip. Tänkte att han dragit på något äventyr långt bort. När vi letar efter honom ligger han och myser i slänten ner mot grannen, i tokhögt gräs. Haha! Bra gömställe :)


Herr och fru Fjäll.

Nu mer heter hela familjen Fjäll. Det var ett fantastiskt fint bröllop i Husby-Rekarne kyrka med mat och fest i tillhörande lokal. Dock fick jag en jobbig huvudvärk vid fikat, som höll i sej hela natten, samt tills idag. Är glad över att jag fick vara med på bröllopet, så nu får bebisen titta ut när den vill. Nu har vi inga "måsten" längre.

Bilder säger mer än tusen ord. Här har ni.
Hade dålig plats i kyrkan och såg knappt vigseln,
men sträckte på mej och använde zoomen.


Småttingarna Fjäll gick med på "utmarsen"


Toastmadame och toastmaster


Efter vigseln.


Gänget är samlat.


Micke charmar småtjejerna under tiden brudparet fotograferas.


Dags för skål.


Catrins fina bukett och ringar.


Några fick i uppgift att baka en bröllopstårta till kaffet.
 Det blev åtta stycken helt olika tårtor. Kul idé! 


Tårttagning.


Dags för vals.


Love.


Överraskningsvals för Jonas. Tjejerna tog över :D


Sedan blev det fest...som fortsatte hela natten lång!


TACK! för ett himla fint bröllop och en jätterolig fest. All lycka till er! :)


Just nu vill jag att vår pluttskrutt ska k...

img_0464 (MMS)

Just nu vill jag att vår pluttskrutt ska komma ut :)


Nej, inte ännu.

Ingen bebis ännu. Antar att det är därför statistiken är högre än vanligt denna vecka som varit, för att folk är nyfikna. Ni "nära" får ju ett mms när det är klart sen.. ni andra får allt vänta lite längre ;) Dock känner jag av att något håller på att hända. Gjort det i ett par dagar nu och det får bara INTE hända nåt idag eller imorrn innan kvällen.Kan vara falska signaler också, vet ju inte hur det "ska" börja kännas. Vill verkligen vara med på Catrin och Jonas bröllop imorrn. Eller vigseln är väl det viktigaste. Enligt oss är barnet beräknat 19/7 och enligt ultraljudet är det den 22/7. Kan lika gärna komma om två veckor alltså. Han kommer när han är fardigbakad, punkt slut! :)

Nu har vi snart fått ordning här hemma.. till viss del då. Nästan alla kartonger är uppackade och nu är det bara köket och dräneringen som ska bli klart helt. PEAB är här och fixar just nu. Tjoho! :)

Redan..

V.40 idag, enligt våra uträkningar. Annars på fredag enligt ultraljudet.
Så drygt en vecka kvar tills vi blir föräldrar. Det känns overkligt. Tiden har gått SÅ fort!


Tittut!

img_0705 (MMS)

Tittut!


Börjar ta form.

Köket börjar få form. Kyl och frys är på plats och handtagen på alla skåp och luckor sattes upp igår. Jag och Mickes mamma höll på i flera timmar, men bra blev det. Ja, som sagt förut, det går sakta men säkert framåt. Dock får vi vänta flera veckor på bänkskivan, som måste specialbeställas. Formen på köket är ju mer runt och måste ha vissa delar i konstiga vinklar och mått. Kan inte kakla förrän den är på plats. Magnus, Mickes brorsa, har snickrat ihop en provisorisk bänkskiva så länge. Funkar finfint! Ser iaf helheten i hur det kommer att se ut. Vi har ingen diskho och vatten i gång heller. Nu inser man hur guldvärt det är med vatten i köket. Bara dricka vatten eller skölja upp bestick man använt. Tror vi kan överleva i någon månad med att springa upp och ner för trappen och diska i tvättstugan.


Nu ska jag ägna dagen åt att spela hög musik, för jobbargubbarna håller på att blästra(?) grunden och det låter ganska högt. Ska packa upp alla kartonger till köket och få bort dom.

Vi höööörs.

Barnmorskebesöket gick bra i fredags. Hade...

Barnmorskebesöket gick bra i fredags. Hade en annan barnmorska eftersom Mia var på semester. Prover såg bra ut och bebisen är fixerad. Skönt det :) snart borde han komma! Tor dock på övertid, men som det känns nu så gör det ingenting. Har fortfarande för mycket att göra hemma. Flyttlasset gick igår och det är grejer överallt i huset. Lite sömn och stressigt. Bode varva ner nu, men det är svårt.


Hela vår tomt blir förstörd av dräneringen...

img_0703 (MMS)

Hela vår tomt blir förstörd av dräneringen. Är väl inte förrän nästa sommar som vi kan njuta av den! Men, då är det gjort och behöver inte göras igen!


Fondväggen i arbetsrummet är klar!:)

img_0701 (MMS)

Fondväggen i arbetsrummet är klar!:)


Fondtapeten i gästrummet är klar!:)

img_0702 (MMS)

Fondtapeten i gästrummet är klar!:)


Fondväggen i barnrummet är klar!:)

img_0700 (MMS)

Fondväggen i barnrummet är klar!:)


Fondväggen i sovrummet är klar!:)

img_0699 (MMS)

Fondväggen i sovrummet är klar!:)


Lite fel.

Okej, ska bara göra klart en sak. Jag ska inte gifta mej, haha! Det är Catrin och Jonas som har bröllop på samma dag vi är beräknade. Jag har varit med Catrin från första början och kikat ut bröllopsklänning och varit med på den biten hela tiden. Här om dagen var vi och hämtade klänningen och testade den för sista gången innan bröllopet!
Det är fullrulle i huset och det börjar bli klart invändigt! :) Tapeten i sovrummet fick jag mms:at till mej nyss av Micke. Blir superbra! Sen ringde han och vi pratade en stund. Sen blir han knäpptyst och säger "Fan, fan, fan!, målarna sätter upp fel tapet i barnrummet just nu" Då sitter han i bilen på väg till jobbet. Målarna skulle fixa det. Jag kan verkligen inte byta rum när jag har tänkt från början hur det ska se ut. Tyckte att jag var tydlig med lappar på väggarna om vilken tapet som ska sitta var och även senast igår berättade. Blev ett missförstånd helt enkelt. Det gör inget så länge det går att fixa till! :) I helgen så blir det flytt, äntligen!

Plura spelade på Marys Café igår. Det var härligt väder, mycket folk och väldigt trevligt att vara där. Dock satt jag som en tok på gräset den första tiden. Moster T fixade en stol till mej lite senare och det blev mycket bättre! Åkte hem ganska direkt efter att spelningen var klar. Var ganska trött. Känns som att allt bara går i ett hela tiden. Vi ska vara där ena sekunden och andra sekunden på andra sidan stan. Känns som att andas ut inte finns med på världskartan. Har inte haft en kväll hemma i soffan på flera veckor. Jag saknar det!

Inatt har jag haft ganska starka sammandragningar (vad jag tror?). Har inte haft så förut.. Vaknade flera gånger, kunde inte röra mej i sängen utan att det gjorde ont och har sov allmänt dåligt. Kom ut snart då!

Nu ska det testas bröllopsklänning. Sista ...

img_0697 (MMS)

Nu ska det testas bröllopsklänning. Sista gången innan bröllopet om två veckor. Hoppas jag och Micke inte är på BB då :)


Hushushus. Bara hus hela tiden.

Har för mycket att göra att jag inte har tid att uppdatera. Efter nästa helg så borde vi vara inflyttade och klara. Då ska jag andas ut och bara njuta av den sista veckan som gravid. Om jag hinner? Dom flesta gravida har packat väskan till BB, fixat barnrummet och donat med det mesta redan flera, flera veckor innan BF. Jag har inte gjort någonting. Tror dock inte att vi dör om allt inte är på plats innan bebisen kommer.

Huset börjar likna mer och mer ett hus och inte en byggarbetsplats. Klinkers är klart i hallen och köket. Igår höll vi på att montera ihop köket i flera timmar. Alla lådor är klara och hyllor är uppsatta. Är bara hyllorna där ugn och micro ska sitta som ska upp, samt skåp över kyl och frys. Ska hämta kylen och frysen nu i dagarna. Kommer bli skitsnyggt när det är klart! Tack Mickes familj som hjälper till så mycket!:) När det ena börjar bli klart så påbörjas något nytt. Dräneringen börjar idag, vilket betyder att jag måste flytta lite på mina älskade jordgubbar i landet. Det var bara en-två rader (efter mycket om och men) som behövde försvinna. Det kan jag leva med, men inte hela landet. Så snart ska jag ut och plocka alla gubbar som finns. Hela tomten kommer i stort sätt att rivas. Inte ett dugg kul, men å andra sidan så är det skönt att få "allt" gjort den här sommaren. Vi behöver inte dränera förrän jag går i pension nästa gång och det är faktiskt helt okej. När jag kommer ut till huset får jag även se hur målning och tapetsering artar sej. Borde bli klart inom dom närmsta dagarna. Jag bara längtar över att få se hur fototapeterna kommer att se ut, samt dom övriga fondväggarna. Målarna har hållit på i snart två veckor. Det tråkiga är att jag som privatperson, som inte kan någonting om målning, inte ser allt dom gör. Jag ser spackel på väggarna och lite färg på finsnickeriet, men inte själva grundarbetet som görs ordentligt. En sak är säker- det blir bra! :)

Uppdaterar med lite bilder från telefonen under dagen :)