Nu ska jag på lite "fest" med mitt älskade...

img_0696 (MMS)

Nu ska jag på lite "fest" med mitt älskade arbetslag. Vi ska äta lite mat och umgås ikväll. Ska bli kul :)


Ikväll, efter grillat, ska jag bjuda på jo...

img_0672 (MMS)

Ikväll, efter grillat, ska jag bjuda på jordgubbar från vårt jordgubbsland. Fick nog ihop en hel del litrar :)


Lite stressande.

Saker och ting hela tiden. Känns som att vi är ett med huset just nu. Mycket att göra och vi vill få klart nästan allt innan bebisen vill titta ut. I slutet av den här veckan/ i början på nästa vecka så är målningen klar. Kanske har vi fått upp köket då också. Det känns bara stressande att det är så nära inpå förlossningen. Det ser ut som en bomb har slagit ner. Men så fort allt börjar bli klart så kommer nog stressen att minska. Förutom det så har vi knappt börjat packa heller. Jag har fått ner diverse köksprylar och lite annat, men det är mycket kvar. Buhu.
Micke bilade bort klinkers från köket igår. Det satt fast som fan och det tog tusen år, kändes det som. Jag var ute i trädgården och klippte buskar och rensade lite. Aldrig gjort det förut, men det var skönt och avkopplande. Dock var magen lite ivägen när jag försökte vara smidig, haha! Börjar bli riktigt trött på att vara gravid. Eller inte på att vara gravid i sej, men just magen.. den vill jag ha bort! Det var som enklast dom första 30v :)

Idag ska vi handla klinkers till kök och hall, för imorrn kommer det någon och ska sätta dit det. Kyl och frys ska fixas, samt handtag till köksluckorna. Vi får se vad vi hinner med helt enkelt. "Ett bygge bli aldrig klart i tid" har man ju hört förut.


En sak i taget, en sak i taget.

Onsdag.

Den här dagen har gått fort. Har träffat Katta och Julia i några timmar. Visade huset, åt glass i Slagsta och avslutade med lite lek i Eskilsparken.

Åkte förbi huset en snabbis med Micke. Nu är målaren igång och han är klar med spackling och slipning. Tror jag, såg så ut. Så snart kommer tapeterna och målarfärgen upp på väggarna. Underbart! :)

Nu är jag hemma och ska snart duscha och fixa mej. Ska ner en trappa för att träffa Simone och Sandra som är hemma. Ska bli najs! Kanske blir en liten Grappakväll eller nåt.

Krasch!

Helt plötsligt föll min telefon ner på golvet. Jag liksom tappade känseln i handen, eller nåt. Poff, helt trasig display! Kanske ett tecken på att jag borde fixa en 4a.


Mia.

Jag tycker att vi har världens bästa barnmorska. Mia. Jag kan inte jämföra med andra, men hon känns jättebra och vi har aldrig tänkt tanken på att byta. Idag träffade vi henne igen och troligtvis sista gången. Hon går på semester snart, så nästa inbokade besök innan beräknad förlossning får vi träffa Ylva, en annan barnmorska. Hoppas på att vi inte behöver det! :) Hjärtljud och SF-mått var bra. Bebisen hade trängt ner sej väldigt långt i bäckenet, så hon kunde inte känna om det var huvudet eller rumpan som var nere. Vi fick turen att se vår lilla son på ultraljud. Han är fixerad, men fortfarande ruckbar. Tror dock inte att han kommer vända sej nåt mer. Svaret på min mensvärk var att det börjar sätta igång, allting börjar mjuknas upp för att vidgas, just för att bebisen ska kunna komma ut. Kanske inte är så lång tid kvar då, som hon säger. Men, vi har inte tid just nu. Måste bli klara med huset. Haha! Nä, han kommer när han kommer. Resten ordnar sej. Räknar ändå med att gå över tiden.
Eftersom jag fick göra en ultraljudsundersökning på Teneriffa i januari så fick jag göra massa prover mot någon bakterie. Kommer inte ihåg vad det var för någon. Det är nåt nytt dom fått "order" om att göra på alla som bor i storstäder eller gjort undersökningar på sjukhus utomlands. För att inte få in den där bakterien på vårt sjukhus. Nåt sånt. Det var bara att göra tester lite här och var. Värsta var ju näsan. Gick knappt!!!!! Så himla obehagligt. Trodde att jag skulle klara mej i mitt liv utan den odlingen. Men nej, där kom den som ett brev på posten. Första barnmorskebesöket som tog en timme prick. Vi gick igenom hur graviditeten har varit, samt min syn på förlossningen och önskemål. Tar allting kom det kommer och är öppen för förslag. Vet inte alls hur det känns, så jag kan inte förbereda mej eller låsa fast mej vid vissa bedövningsalternativ.

Hamnade hemma hos mamma för lite frullebulle. Läste tidningen och kollade i reklamblad. Mamma har blivit med iPhone så jag hjälpte henne med att fixa för nedladdning av aplikationer. Nu sitter hon väl hemma och laddar ner allt hon bara kan ;) Kom nyss hem till vår lilla lägenhet som är stökig. Grejer överallt och kartonger som står staplade. Ska packa lite mer, sen köra iväg lite till huset. Vi har hela tvättstugan som vi kan ställa in grejer i så länge. Se där, då har jag lite att syssla med under dagen.




Nu är köket så gott som bortblåst. På tors...

img_0631 (MMS)

Nu är köket så gott som bortblåst. På torsdag hämtar vi allt nytt. Kommer bli assnajsigt :)


Det är mycket med huset nu. Vi har varit d...

Det är mycket med huset nu. Vi har varit där väldigt mycket nu under helgen. Eftersom det ska målas och tapetseras med start imorgon har vi täckt golven med papper. Ska göra resten idag, för vi orakade inte allt igår. Det kommer att bli kanon när det är klart. Tro mej! :) kul att så många har varit intrsserade av att se huset. Kommit folk hela tiden för att titta, vilket är kul. Vi har bestämt oss för att blåsa ut hela köket och köpa ett nytt. Kommer att bli vitt. Nu är det ek och vääääligt slitet, så det kommer passa vår stil i huset mycket bättre! Från början trodde vi att de skulle räcka med att byta luckor, men det skulle bli för mycket jobb med olika mått etc. Stommarna är i ek, vilket måste tas bort och lackas om. Ja, det var massor med smågrejer. Sov till 9 idag, utan ett ända avbrott i sömnen. Helt underbart! Behövde nog det, så trött som jag har varit dom senaste dagarna. Är hungrig och vill ha frukost. Snart ska jag väcka Micke. Han ligger på mage och sover... Det var ju ett tag sen jag kunde göra det. Men snaaaart, snart kan jag :) Uppdaterar när jag har tid framöver.


Packning...

Känns som att jag bara klagar hela tiden, haha! Men min sk. mensvärk vill inte ge sej. Det börjar bli lite jobbigt. Har inte haft mens sen i oktober, så det är lite ovant. Därför borde jag få klaga lite.
Idag har jag packat ner en del grejer i kartonger. Märkta med vad det är i och allting. Ordning och reda. HATAR när man får leta igenom tusen kartonger efter någonting som behövs sen. Gillar även att ha koll på var saker och ting finns, så det är väl mest optimalt att jag packar ner det mesta medans Micke jobbar :) Snart hämtar han upp mej. Vi ska handla lite presenter till Hampus och Gustav som fyller 3 år imorrn.

Imorgon är huset vårt! :D

Bankbyte.

Har bytt bank för första gången i mitt liv. Vilken skillnad på välkomnande och mottagande på SEB mot gamla trasiga Swedbank. Känns som att det kommer att bli jättebra. Vi fixade med lån på huset och diverse grejer. Fick bra ränta. På fredag ska vi tillbaka för tillträde :)
Mötte upp mamma efter det för att strosa omkring på stan. Fick med mej lite allt möjligt hem. Sandaler, amnings-bh, en sten till trappen till huset och en herrbetjänt till barnrummet. Kommer bli kanon. Lägger upp bilder på det när allt är klart om några veckor.

 

Sandaler från Tamaris. Köpta på Nilssons 699:-



Sten till trappen. Endast den som det står Välkommen på. 59:- på Åhléns

Växer så det knakar.

Några veckor skillnad!


V. 19, 26, 32 och 35.
 Magen behöver inte bli så mycket större nu, tycker jag.
Saknar att ha en platt mage :(

Idag är det v.36. Snälla, kom snart!


Packapackapacka.

Mamma och jag skulle ut på en promenad igår kväll. Det gick ju inte lika snabbt som det en gång i tiden har gjort. Haha! Vi hamnade på kyrkogården borta vid Slottskolan för att ta en liten paus och kolla på namn, för att sedan gå hem igen. Ingen rejäl promenad direkt. Men, jag får inse att jag inte kan gå så långt längre. Ont överallt, sammandragningar hela tiden och jag vet inte vad jag kände. Kanske är så jag ska hålla igång för att få ut lillskiten några veckor tidigare? :)

Idag är det molnigt, så jag tänkte sätta igång och packa ner massa saker. Ska bara fixa iordning i köket. Plocka ur och i diskmaskinen  och sånt roligt :)




Lite värk sådär.

Inte en enda tur med båten har hunnits med den här helgen. Vi ville ju ha strålande sol. Den gömde sej bakom molnen...såklart!!

Var nere och kollade på studentfirandet igår. Vilka flashbacks jag får, som varje år. Skulle lugnt vilja göra om den dagen. På kvällen kom Mickes kompis Kalle till oss och senare Madde. Efter en stund var vi ett gäng som gjorde sällskap ner mot stan. Känner att jag inte kan gå lika snabbt längre. Fick ont i hela magen och min gångstil såg nog rolig ut. Fick sakta ner lite, men det värkte. Har haft "mensvärk" i snart en vecka och idag känns det mer än vad det har gjort tidigare. I alla fall, vi hamnade på Grappa för lite mat. Gjorde sällskap med Madde hem vid tolvslaget, då jag var riktigt trött. Kunde dock inte somna när jag kom hem. Låg vaken och kollade på tv och hade sällskap av en livlig bebis. Det var onyktra männsikor som passerade utanför fönstret, skrek och gapade på allt och alla. Efter det kom åskan och efter det ösregn. Min natt har varit sämst med andra ord. Sovit endast i några timmar.

Nu väntar jag på att Micke ska komma hem. Vi ska till Ikea och bestämma köksluckor som vi ska hämta nästa helg. Självklart skriva ner det andra vi ska köpa också, så går det fort nästa gång vi är där. På fredag är vi husägare! UNDERBART!

Sitter i sundbyholm och väntar in Micke oc...

img_0614 (MMS)

Sitter i sundbyholm och väntar in Micke och Tobbe. Dom kör hem båten från Västerås. Äntligen kan vi åka ut när det är fint väder :)


Smälter bort i solen.

Dagarna går ganska fort nu faktiskt. Det tycker jag är skönt! Jag har lite att göra och pyssla med, så det är väl därför. Har suttit ute på gården och solat i två timmar. Eller jag har suttit i solen och läst, rättare sagt. Blev inte så mycket klokare av boken, men det kan väl vara bra att ha läst vissa kapitel om förlossningkomplikationer. Det kan ju faktiskt hända saker som man inte tänker på. Jag vet ungefär hur jag vill ha min förlossning... inte för att den går att styra, men jag har en inre bild. Kan ju hoppas på att den kommer vara något snarlik åtminstone.
Det var skönt att få komma in. Svalare.

 Ska ta en iskall dusch och sedan traska ner på stan för att fixa en liten present till min kära syster som fyller 18 år idag! Grattis lillskit :)



Madde o jag är på slagstaglass!:)

img_0606 (MMS)

Madde o jag är på slagstaglass!:)


Hjälper Ella att montera upp tält inför he...

img_0605 (MMS)

Hjälper Ella att montera upp tält inför hennes födelsedag imorrn. Vi hann klart med ett innan det började vräka ner. Syns kanske inte på bilden, men blött är det... Haha!!:)


Är på spakällarn och ska få mina fötter fi...

img_0604 (MMS)

Är på spakällarn och ska få mina fötter fina :)


Sylvia.

Moster T ringde vid 14 och frågade om jag kunde följa med henne till affären. Självklart, sa jag, eftersom jag inte hade någonting för mej. Vi stannade på Sylvia och åt en varsin pastasallad med kyckling och allt vad det innehöll. Supergod, som alltid! Tack!

Barnmorksebesök.

Vaknade skapligt idag, innan klockan ringde. Kanske inte var så konstigt eftersom fönstret var öppet och det är en byggarbetsplats utanför. Störde mej inte på det, utan låg kvar och drog mej en stund. Sen var det snabbfix inför barnmorskebesöket. Gjorde knappt några undersökningar.. Blodtryck, hjärtljud, SF-mått och kände hur bebisen låg. Känns som att varje besök tar 15 minuter, vilket det gör också, men det känns som för lite. Jag har inga problem med graviditeten, så det kanske är därför vi inte stannar så länge. Om tre veckor får han gärna komma ut och skrika lite.
Jag har börjat klättra uppåt mot min "gamla" kurva igen, vilket är skönt. Allting såg bra ut och lillskiten låg neråt med huvudet. Det har han alltid gjort. Känner bara sparkarna i övre delen av magen och högt upp mot revbenen. Ibland får han sej en liten kick och ska leka gymnast. Kör runt några varv och lägger sej på tvären. Bara han inte får för sej att göra det sen. Då blir jag sur. Här ska det inte göras några vändningsfösök inte.

En till varm dag, dock inte lika mycket sol. Jag ska börja fixa lite här hemma, sen kommer pappa och hälsar på en stund.


Dör.

Idag går vi in i vecka 35 och jag dör av värmeslag!
Orkar inte göra någonting...

Kyrkogården.

Det var en skön kväll igår. Varmt i luften och solsken. Etersom vi har så svårt att hitta ett namn bestämde vi oss för att åka ut till St. Eskils kyrkogård för att se alla möjliga namn på alla gravstenar. Vi är mer inne på äldre namn, från början av 1900-talet. Vi skrev ner ett x antal namn, men några kan strykas på en gång. Vissa namn kändes wow igår, men blä idag. Vi har i alla fall ett par namn på listan nu och ska inte bestämma oss för något specifikt heller. När bebisen kommer ut får vi se vilket som passar bäst.

Idag blir det poolhäng :)

img_0600 (MMS)

Idag blir det poolhäng :)


Namnlös.

Vårt barn kommer att bli utan namn. Vi hittar inget som tilltalar oss just nu. Har suttit i flera timmar och sökt efter namn, men inget klickar och känns bra. Kanske bara är så just nu, men några namn vill vi ju ha som förslag. Det kanske faller sej naturligt när han kommer ut. Tur att man kan fundera upp till tre månader efter förlossningen...haha!

 Har du några förslag?... Släng in en kommentar vettja.

Kolmården.

Usch, jag har fortfarande ont i huvudet sen jag fick synbortfall och migrän i fredags. Synbortfallet höll i sej i 70 minuter, vilket var skitjobbigt. Var i Kjula hos Magnus och Anneli när jag fick det. Vi skulle grilla och ha en trevlig kväll, men det slutade med att jag och Micke fick åka hem. Kommer fler tåg!

Jag trotsade huvudvärken igår och följde med till Kolmården. Jag hade aldrig varit där. Det var jättevarmt, men det gick bra ändå att strosa omkring där hela dagen. Tänkte inte så mycket på huvudvärken, men den fanns där hela tiden. Hampus och Gustav tyckte att det var jättekul att se alla djuren. Vi åkte den nya linbanan över vildmarksområdet. Kul upplevelse. Det var ganska hög höjd på vissa ställen :)

Idag ska vi bestämma oss för vilka tapeter och vilka färger till huset vi ska ha. Svåååårt! Vi stod och velade i 2 timmar sist vi kikade bara. Men en sak är säker. Det kommer att bli snyggt! :)


















Tack för en trevlig dag! :)


Kläder i massor.

Igår hamnade vi hemma hos Mickes brorsa och fru en stund. Vi skulle över och kolla läget, men fastnade ute på altan med att kika igenom ALLA deras barnkläder. Vi fick hem 6 stora Ekängenkassar efter deras två tvillingpojkar. Vi behöver alltså inte köpa kläder på väldigt länge. Jo, självklart kommer vi att köpa nytt, men då kan man satsa på lite snygga kläder som barnet kommer att ha vid andra tillfällen utöver dom "vanliga" :)

Katterna ligger helt utslagna i lägenheten. Inte för att det är varmt i lägenheten just nu, men det lär bli den här veckan pga. det fina vädret. Äntligen lite sommarvärme! Om två veckor exakt får vi nyckeln till huset, om tre flyttar vi. Eftersom målning och allt möjligt ska ske under den första veckan. Hoppas på EN dag med sämre väder dom kommande veckorna, eftersom vi inte ens har börjat packa än.

Nu ska jag ut i solen en stund och vänta på att Micke ska sluta jobba. Vi funderar på att hämta båten efter det... Wöööw!

Skön kväll!

Nu väntar jag på att Micke ska jobba klart så att vi kan åka till hans föräldrar och sola och grilla. Om nu solen vill titta fram. På vädret så skulle det vara en STOR sol och jättevarmt. Jag är besviken. Hoppas den kommer lagom till att han har jobbat klart.

Igår skulle jag och Mick ta en promenad till stan för att äta på Ming, men vi fick ta bilen istället. Fick ilningar i magen och det var jätteobehagligt. Kunde inte gå utan att det gjorde ont. Det försvann efter ett tag som tur var.
Maten på Ming var som vanligt god. Aldrig blir man besviken där. Hamnade på Sylvias bakgård där alla mina nära och kära i familjen satt. Var trevligt! Kom hem vid midnatt. Det är så skönt att jag, för en gångs skull, orkar vara med på kvällarna :)