Snart så.

Idag åker vi till Mallis. Flyget lyfter inte förrän vid 19 ikväll vilket är jätteskönt. Jag har alltid åkt sådär toooktidigt på mornarna annars. Nu har jag precis ätit frukost. Ska snart till tandläkaren, som jag egentligen inte hinner, men dom ringde igår och frågade om jag kunde komma pga. många avbokningar. Bätte att ha det gjort innan resan, än efter.

Igårkväll kollade Micke på sitt pass, som visade sej hade gått ut i juli-11. Jaha, trevligt.
Han får åka till Västerås idag och fixa ett provisoriskt pass som endast gäller den här resan. Så bra framförhållning har vi :)

Får se om jag uppdaterar nåt under veckan.

Min fina sover i folkvagnen :)

img_1014 (MMS)

Min fina sover i folkvagnen :)


Mallis.

I torsdags bokade vi en resa till Alcudia- Mallorca. Det ska bli SÅ skönt att komma iväg till värmen och bara vara, samt njuta av tillvaron. Vi åker på fredag och är borta under Mickes 30-års dag! Har kollat vädret och det kommer att vara stålande sol och runt 25 grader. Imorgon ska jag hämta ut Folkes pass, som vi fixade i fredags.  Det var inte det enklaste direkt. "Polisinisten" (receptionisten, som var en polis)  var verkligen inte trevlig. Spydig är bara förnamnet. Trist...såntdär.


Öppna förskolan.

Idag var jag och Folke i Tomaskyrkan för att se hur det är på öppna förskolan. Khaty skulle dit med Philippa och hon undrade om vi ville med. Vi mötte även Len aoch Filip där. Folke sov genom hela sångstunden och vaknade sen när barnen lekte. Var en trevlig förmiddag.
Jag och Folke mötte upp Micke på stan för lunch på Papas Tapas. Gott som alltid!


Folkes dopdag.

Vi bestämde oss för att ha ett dop ganska snart efter att Folke föddes. Vi ville ha det gjort och igår var den dagen. Vi var i Klosters kyrka och allt gick jättebra. Folke var nöjd hela tiden och direkt när själva dopet var slut så blev han kanonhungrig och trött. Bra tajming. Han sov nästan hela dopfikat. Hade dopfikat på mitt jobb, vilket var superbra! Barnen som var med hade springyta så det heter duga. Perrfa! Hellyckad dag och vi är supernöjda både jag och Micke. Tack alla än en gång som närvarade under Folkes dag. Tack för alla fina presenter. Vi hade att göra igår kväll, vill jag lova.








I doppresent fick Folke följande;
Ralph Lauren T-shirt, Whiskeyflaska (öppnas på 18-års dagen), Lexington-nalle, tallrik, djup tallrik, mugg, svamplampa, födelsedagståg, stickade vantar och sockor, Po.P tröja, hemmatryckt tavla med Folkes födelsedatum och vikt, motorikleksak i trä, filt, blå nalle, bok- 365 sagor, blå Adidasdress, läragåvagn från Brio, Maxböcker, hemmagjord tavla med text, fotoalbum, fårskinn till vagnen, Fjällrävenväska mini, halsband med ett F som smycke, uppsättning duplo+bil, babybok, bok- En liten bok fylld av glädje, bok- Elsa Beskows sagoskatt, bok- Barbapappa, babygym, halsband med ett F inristat på en platta, bobycar, läragåstol och en gunghäst, väska med bilar, bitleksak, bestick, badleksaker etc. + ett paket som inte kommit fram på posten än. Vi får se vad det är i det.

Mer presenter än vad vi kunde ana oss, med en enda dublett. Bra jobbat! Det roliga är att alla har varit så påhittiga och kommit med lite annorlunda presenter. Speciellt whiskeyflaskan, haha! :) Nästan allt är inför kommande tid, vilket är bra. Alla saker är superbra. Thnx!



En nöjd Folke i babygymmet. Tack farmor och farfar :)


Erikslunds shoppingcenter.

Igår var jag, Micke och Folke + svärföräldrarna i Erikslund för den "lilla" vip-invigningen. Kändes som att halva Västerås var där, så Vip vill jag nog inte kalla det :) Hur som helst, så var det kul att se hur det såg ut. Mycket större än Tuna Park och mycket trevligare. Trots mycket folk igår så var det helt okej. Det jag tackar arkitekterna för är; Amningsrummet. Där talar jag nog för många föräldrar. Det var ett stort fint rum med fåtöljer. Satt där igår helt ostört. Det är en sak som Tuna Park har missat, totalt. Känns som att Erikslund kommer att slå ut TP ganska bra. Mer affärer, roligare affärer och skönt med en liten utflykt på kort tid.

Heja Erikslund!

Min fina lilla gubbe!

img_0988 (MMS)

Min fina lilla gubbe!


Folke och Micke på Ikea :)

img_0976 (MMS)

Folke och Micke på Ikea :)


Finns det någon diciplin?

Promenaden till mormor igår gick på prick en timme. Alltså mycket snabbare än vad jag trodde. Det var supervarmt och blåste i motvind hela vägen. Jag har inte gått en sån här snabb promenad sen i vintras. Promenaden har resulterat i träningsvärk. Snacka om otränad jag har blivit på 7 månader. Det tar jag snabbt igen. Nu får jag äntligen börja träna, så jag kör promenader i tvvå veckor, sen blir det besök på gymmet. Jag har gått ner alla gravidkilon...redan för flera veckor sen, men jag vill ha bort lite extra. Slimfit ska jag vara till 4/1 då vi åker utomlands. Diciplin Elina, diciplin!

Babymassage.

Idag har jag och Folke varit på babymassage. Vi fick gå upp tidigt idag, vilket vi inte är vana vid :D
Det var helt okej på träffen, men främst kul att träffa andra föräldrar. Känner bara några som är mammalediga, så det är alltid kul med nytt folk. Det är bvc som har fixat ihop den här lilla gruppen. Vi kommer att ses under hösten och ev. till våren sen om vi känner för det.

Snart ska jag ta en promenad på 1,5 timme. Det tar så lång tid att gå till mormor nu för tiden. Både för- och nackdelar med att bo lite utanför stan. Promenaden ser jag fram emot. Bara inte jag och Fållebålle blåser bort.


Hello.

Ja, förlåt! Jag är usel på att uppdatera!
Dagarna bara går och går. Det händer nåt varje dag. Ärenden eller träff med någon. Jag klagar inte, det är himla skönt. Blir lite arg på vår nya familjemedlem ibland, när hon ska vara precis överallt. Välta saker, klättra i gardinerna, leka med varenda liten grej på golvet och äta upp mat som står på bordet. Hon är precis som ett litet barn. Man kan alltså säga att jag har två bebisar att ta hand om under min mammaledighet. Han som tog hem katten, han jobbar och märker inte något ;) Skämt och sido.. Helmysig katt...utöver det jag nämnt :)

Idag har jag hälsat på mina arbetskamrater och visat upp vårt lilla underverk. Var kul att träffa alla och se barnen. Vad dom växer fort! Kom fram till att jag inte har jobbat på fyra månader... tiden går för fort :)

Nu ska jag äta pannkakor, som mästerkocken Micke har gjort. Undrar vem han har lärt sej det av? ;)

Välkommen till familjen Fransis!

img_0892 (MMS)

Välkommen till familjen Fransis!


Tack Sandra för den fina bodyn! :)

img_0888 (MMS)

Tack Sandra för den fina bodyn! :)


Kapa håret?

Mitt hår är så slitet. Jag behöver klippa av det och fixa någon frisyr i axellångt. Jag är trött på raklångt och lugg som jag har haft i 2,5 år nu. Kanske ska jag gå tillbaka till snelugg en stund. Kommer jag att trivas med det? Jag vill även färga håret en aning mörkare. Men älskar ändå mitt ljusa. Luggen kan jag klippa av när som helst om jag inte trivs med sne.

Hur gör jag när jag är så kluven? Det tog mej två år innan frisören fick klippa luggen rak på mej. Jag kan ju knappast sitta i två år och fundera på hur jag vill ha det.

Gumman kommer inspringandes och piper. Läs...

img_0875 (MMS)

Gumman kommer inspringandes och piper. Läs "titta vad jag har hittat". Min första tanke är: " vad har hon i munnen?!!!". Hon släpper ner fågeln på golvet och börjar leka.  Fy fan vad äckligt. Först möss och nu fåglar. Var ska detta sluta?


Vi blir med Mercedes ikväll.

Igår åkte jag, Micke och lilla Folle till Stockholm för att titta på en Mercedes. Vi behöver en varsin kombi, så vi hittade en på blocket som verkade intressant. Vi bestämde oss för att köpa den och Micke möter upp honom idag i Strängnäs för affär. Det ska bli kul, för Micke har haft min bil dom senaste två veckorna då vi sålde bmwn.


Bakslag.

Efter över en vecka med bra sömn på natten blev det ett bakslag, såklart! Inatt har jag sovit kanske 4 timmar, och då inte sammanhängande. En liten kille som ville ha mat och närhet om varannat. NU har jag fått honom att sova själv och passar på att äta frukost. När jag får för lite sömn blir jag grinig och orkar inte med någonting. Men jag ska samla mina krafter och försöka att städa lite. Skulle ha gjort det igår, men då gick det inte heller. Det tar inte en timme att städa huset, som det gjorde att städa lägenheten. Det tar fyra gånger så lång tid och jag vet inte riktigt hur jag ska hinna det :) Vi får städa tillsammans när Micke är hemma under kvällar och helger. Känns inte så kul när hemmet "förfaller" när vi inte har tid till städning. En sak i taget. Hellre lite skit i hörnet än ett rent helvete. Som man brukar säga.