Migrän gånger tusen.

I tisdagskväll fick jag synbortfall igen. Nu visste jag vad som skulle komma, så jag blev inte rädd som jag blev första gången. Visste hur det startade och från och med då är synen halvt som halvt borta och delar av saker och ting syns inte.  Det var bara att bädda ner mej i sängen och dra ner rullgardinen för att få mörker. Under natten fick jag svårt att andas ett tag, illamående och huvudet sprängdes, kändes det som. Dagen därpå pratade jag med min barnmorska, som nästan blev arg för att jag inte hade sökt på en gång. Jag är som jag är. Helst inte sjukvård om jag inte är döende. Ringde till vårdcentralen, som skulle ringa tillbaka sent på eftermiddagen. Istället för att vänta ringde jag till förlossningen som genast tog in mej för prover. Inget fel! Tur! Nästa gång jag får anfall ska jag sätta mej på akuten och få träffa en specialist istället. Känner jag mej själv så kommer jag att blunda för nästa anfall. Alltså inte åka upp. Men med dagens träff på barnmorskemottagningen lovade jag min barnmorska att åka dit. Så jag har väl lovat, då!
Mina värden ser bra ut, äntligen! Järnvärdet har höjts och det är jag glad för. Jag tror att det är för att jag inte har jobbat på en vecka. Sovit bra, tagit det lugnt och inte stressat någonting där under påskledigheten. Det är väl det min kropp har behövt, som jag har sagt tidigare. Min mage hade vuxit väldigt mycket sedan sista besöket för en månad sen. Det är vanligt att det sätter fart just under dom här veckorna, så jag får väl vara glad för att han växer till sej där inne.

I parkeringshuset så hade en bil parkerat precis bredvid mej att jag inte kunde öppna dörren mer än 8 cm. Hur skulle jag göra för att komma in? Självklart hade jag kunnat hoppa in genom passagerardörren och klättrat över till förarsidan. Men när jag har fått lite mage så är det helt omöjligt att utöva så mycket akrobatik i en bil. Jag fick helt enkelt ringa Micke som fick komma och hjälpa mej. Haha!



Det kanske inte ser så trångt ut på bilden, men det var det. Inte ens Micke kom in...som är ogravid :D
Han fick klättra från ena sidan till den andra.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback