Kaos.

Det har varit hektiska dygn. Mycket att göra och lite sömn. Jag och Daniella är i alla fall helt klara med flyttstädningen, vilket är superskönt. Janne har varit snäll och ställt upp med skjuts till tippen.
Igår gick flyttlasset till min nya lägenhet. Det är grejer överallt... jag blir galen. Vet inte var jag ska börja riktigt.
Mamma var här en stund igår och hjälpte mej att packa upp en hel del i köket. "Elina, man kan inte tro att du är 22 år och nyseparerad, du har mer saker än jag!" haha! Så sa mamma till mej. Vilket kan stämma. Jag förstår inte hur jag har fått ihop så mycket. När mamma åkte hem så kom Jonas hit. Jag fick äntligen varva ner. Soffhäng med film och lite vin. Han hjälpte mej att koppla in tv, dvd, box och ljud. Tack!  Nu är det bara resten kvar. Eller?
Jag har ingen ork till att göra nåt, men jag måste. BLÄ!


Nyår imorgon! Wiiiho.

Dom börjar undra.

Katterna börjar undra vad det är som händer här hemma. Ingenting står på sin plats och det är grejer överallt. I början var det roligt att hoppa i och ur kartonger, men nu gömmer dom sej, kommer fram ibland och är tok-keliga. Som om att vi aldrig kommer att ses något mer ungefär. Gumman står vid dörren och ylar. Hon vill ut! Om två dagar ska hon få komma ut, dock i bur.


Nu har jag fixat klart frysen och nästan hela kylen. Delar av ungen är klar. Jag skulle kunna hålla på tills imorgon med att fixa och dona. Jag är fortfarande inte ett dugg trött, men borde sova eftersom jag har mycket att göra imorgon.


Fantasiii.

En vän vill att jag ska använda min fantasi. Jag försöker, men det står ganska stilla i huvudet. Jag är lite halvfebrig, har ont i halsen och näsan är igentäppt. Vems fel?

Okej, jag gör ett försök...

Idag har jag fått hjälp av Niklas att skruva isär dom där förbannade IKEA garderoberna i hallen. Det gick smidigt ändå. Jag och Daniella har packat ner massor med saker. Jag är ändå inte klar än. Vad mycket prylar jag har, jag fattar fortfarande inte. Får nycklarna redan imorrn på dagen och ska låna Jannes jobbarbil på eftermiddagen för att köra massor med kartonger och kassar. Allt det stora och tunga kör jag över på tisdag, med hjälp av ett par starka karlar. Sen väntar bara det där roliga- flyttstädning. Jag tror jag överlever det, ändå.

Jag har frostat ur frysen idag. Gumman blev helt galen när isen började tina bort och ramlade längst ner. Mjaaaaauuu!! var det som hördes hela tiden.
Nu har det slutat att skramla i frysen, så jag kanske ska torka och städa lite. Jag sov till 13 idag, så jag är ju knappast trött nu.



Bilder.

Är hemma hos Elin. Hittade lite bilder från igår.
John och jag fotade massor med hans systemis, dom bilderna vill jag ha.















Juldagen.

Förfesten igår var såå bra. Haha. Jag, Elin och Jeanette och BARA 20  killar. Det är SÅ värt!
Vilket drag det var. Helt galna killar alltså, haha! Vid 22.30 gick vi till Harrys. Jag vet, jättetidigt, men vi var där till stängning.. nästan. Vi hookade upp med Jonas och dom, det var kul. Blev taxi hem. Skjutsade hem Elin först.
Idag har jag hängt med Jonas... så skönt med sällskap så här dagen efter.

Ikväll då? Jaaa, tv-spel is the shit...eller?


Nu ska jag hem till mormor och äta. Tjing!


...

Förfest vid Rinmansparken. Sen inga planer alls. Vi bara kör...ses i dimman!


Tidig morgon.

Vad tidigt jag vaknade idag. Redan klockan 6 började jag kika på klockan, men kunde tyvärr inte somna om. Jag ligger kvar i sängen och kollar på barnprogram, haha. Kalle Anka och såna figurer. Gumman ligger brevid mej och vill kela, hon kurrar massor. Jag är totalt täppt i näsan. Det måste vara Janne som råkade kasta över lite baciller till mej igår. Han var ju genomförkyld och hade feber. Jag hoppas att jag klarar mej från det. Jag har inte alls tid med det just nu. Jag har semester och ska flytta. Så kära Gud, gör så att jag inte blir sjuk. Snälla!


Julafton.

Julafton 2009!



Moster S


Janne och Sari



Tuulas pynt i granen. Ok, eller? (Anton köpte till henne för föera år sedan för att hon hatar aliens)



Vad har vi lärt oss av det här? Ja, inte festa dagen innan julafton.





Kusinerna.




Jul, jul, strålande jul!

Efter att bli väckt vid 11 och snackat i en halvtimme kände jag att det var dags för frulle. När jag väl öppnar kylen så ser jag att jag glömde handla hälften igår. Så det blir en promenad till Prix innan jag går hem till Tuula. Jag har väl ganska mycket i huvudet just nu. Det var i vilket fall skönt att få sova i tio timmar, dock skulle jag behöva sova i tio till. Fast nu är det jul och jag kommer inte att få sova så väl mycket. Jag älskar min släkt!

Uppdaterar med lite bilder från moster ikväll!  GOD JUL!


Min farmor och farfar.

När jag var liten, vid den här tiden (23 dec), så åkte alltid pappa, Niklas och jag buss hem till farmor och farfar på Anneviksvägen 22 i Hällby. Vi åkte alltid sådär jättetidigt eftersom pappa var så morgonpigg. Lika så farmor och farfar. Vi traskade vägen upp och Niklas och jag var alltid nervösa för att träffa gamlingarna. Kanske för att vi så sällan träffade dom. "Åh vad stora ni har blivit, ge farmor en kram" Så fick vi en varsin kram som gjorde att vi inte fick luft i några sekunder. Farmor satt alltid i sin fåtölj, farfar i soffan och kollade text-tv (sporten) och pappa i sin fåtölj. Jag och Niklas sprang omkring och kollade på allt i huset. Vi gick ofta ner för den knarrande trappan som ledde ner till källaren. Vi smög alltid och kollade på farfars luftgevär som vi så gärna ville prova, men inte fick. Se men inte röra, alltså. Huset var i gammalt 50- och 60- tal som farfar byggt själv, med en fin hörntomt. Farfar stod ofta i köksfönstret och tittade ut och pratade om vädret. Farmor stod vid spisen och fixade iordning julmaten. Det var alltid dukat på bordet vid vardagsrumsfönstret, samma porslin, samma glas och samma bestick. Varje år. Vi åt oss alltid för mätta för farmor ville att vi skulle äta mera. När vi varit där i ett par timmar så blev vi alltid rastlösa och ville åka hem. Det kändes som en evighet innan vi skulle åka med bussen. Klockan i vardagsrummet var en sån som plingade vid varje hel- och halvtimme. När det plingade tre gånger så var det dags att åka hem.

Jag har många minnen i från farmor och farfars hus. Farfars fina trädgård, som var hans allt, slår allas trädgårdar. Hans odlade allt man kan tänka sej. På somrarna hjälpte vi alltid till att rensa ogräs, vattna och klippa gräsmattan. Vi fick alltid sockerdricka (som fanns i skåpet längst ner bakom dörren i köket), godis som fanns i skänken i vardagsrummet och glass från frysen. Farmor visste precis vad vi ville ha.
Ibland kunde hon komma och viska "Kom Elina! Jag vill visa dej en sak" Så smög vi in i sovrummet och farmor tog fram sin plånbok från byrån och gav pengar. Ibland 100 kr, ibland 500 kr. "Säg inget till farfar, han blir sur då" Jag lovade alltid att hålla hemligheten, men sprang ut till pappa direkt och sa "Titta vad jag fick av farmor!!"
Så farfar visste allt vad farmor försökte smyga med, men brydde sej antagligen inte, för han sa aldrig något om det.

Ibland när speciella datum kommer år efter år kan jag tänka tillbaka. Synd att NI inte får se oss idag. Med oss menar jag mej, Niklas och Daniella. Hur vi ser ut, hur vi har det, vad vi gör...ja allt.

Vila i frid. F&F





Packar.

Jag har packat ner massor med saker, men det märks knappt i lägenheten. Vad mycket prylar jag har! Jag fattar liksom inte. Daniella har hjälpt mej massor idag. Nu är allt i köket nedpackat förutom 2 tallrikar, 2 vinglas, två par bestick, 4 glas, etc...  2 av allt innebär inte att jag har någon inneboende. Jag kan få besök under dom här dagarna, så det så ;)

Jaha, det här över skrev jag för ungefär 20 minuter sen. Jag fastnade i ett album på fb och kollade igenom alla bilder. Jag ska fortsätta att packa nu.. tjing!

Kylskåpspoesi.

För flera år sedan kom kylskålspoesiet. Jag har det fortfraande uppe på frysen. Det är himla kul och jag ser nya meningar hela tiden efter att folk har varit hos mej. Nu håller jag på att packa ner det för att sedan sätta upp det i nya lägenheten. Dock vet jag inte hur alla ord kommer att få plats där, eftersom jag inte kommer ha lika stor kyl och frys. Men, jag får väl ta bort några ord om det är så. För uppe ska det i alla fall vara.


Jag gillar dessa på min kyl just nu.. (som snart är ett minne blått)

Vilken partyfamilj

Ångestmeny

Död singel

Avslagen skumpa till föda

Jag vill ha alkohol

Mot dåsig midnatt

Du är min himmel

Fluffigt är livet för den som är naken i min ballong och har lustgas?

Jag vaknar desperat, är festfri




Orkahanågonrubrik.

Jag kom hem vid 23 igår från Elin. Hon var snäll och skjutsade hem mej, för jag fick bara inte gå själv hem. Jag är aldrig rädd för att gå på kvällar och nätter, men Elin ville inte det. Väl hemma så kom jag på att jag hade tagit bort sängkläderna på morgonen och inte bäddat nytt direkt efter. Jag hade verkligen ingen lust att bädda så jag slaggade i soffan. Min soffa är sååå skön att sova i. Jag sov kanske fyra timmar inatt och det känns idag. Tur att det är lite barn på jobbet. Jag slutar efter mellanmålet vid 15, då ska jag hem en snabbis, sen ut på äventyyyyr!
2 dagar kvar, sen långlediiiigt.



Min smak är mycket enkel, jag gillar bara det bästa.


Bara är.

Mötte upp Elin utanför hennes jobb. Vi åkte till TP för att handla en plattång till mej och en sladd till henne. Tyvärr blev det fel sladd så vi ska åka och byta den imorrn efter jobbet. Det blev alltså ingen Sunes Jul som vi hade tänkt att se. Vi käkade på Thai Classic och Elin rev typ hela inredningen. Haha! Det lossnade massa grejer vid fönstret där vi satt. Nu är jag hos Elin, vi gör inte så mycket. Bara ÄR. Att bara vara is the shit. Vi försöker lära oss lite trolleritrick som visas på tvn... vi har hört att det kan vara bra att kunna. Eller?

Igår var det Grappa som gällde i några timmar. Det var trevligt. Vi satt först med Elins kompis pappa, för det fanns inga platser. Sedan kom Tony och gänget. Det blev en lugn och trevlig kväll.

Inga bilder från helgen eftersom min kamera har avlidit.
Tony sa att han skulle vinna en åt mej snart... det tackar jag för. Så vinn nu då!!!!

RIP 2.

Min plattång började känna sej dålig förra helgen. Nu är den död. Det gick vädigt snabbt för den. En livslängd på 1 år är inte okej.

Varför går alla mina saker sönder just nu? Bara för att jag har så mycket annat att lägga pengar på istället.
Men, nu blir det en trip till Expert för att inhandla en ny.


RIP.

Min kamera som jag har med mej på fester har gått och dött. Den har varit dålig länge nu så det var nog bäst för den att inte finnas längre. Den fick diagnosen skrump-lins för ett par månader sedan och efter det gick det bara utför.



 RIP Casio. Du kommer tyvärr att ersättas inom en snar framtid.


B&H

Mötte upp kära E vid bron igårkväll för att gå till Bishops för ett glas och lite skitsnack. Det var trevligt. Jimmy och Voffe (stavning?) kom förbi och gjorde oss sällskap. Trevligt! Jonas och Bendi kom också men dom fick sitta i baren för det var överfullt med folk. Inga pallar fanns någonstans. Sämst! Vi möttes i alla fall upp senare på Harkan där vi även träffade Niklas, Martin, Matte, J & J... och ja, många fler. Det var helt okej faktiskt. Yellow Mike var grym.

Idag har jag "umgåts" med J. Vi har ätit pizza, legat i soffan och kollat på tv och sovit. Trevligt med sällskap.
Nu väntar jag på att min vapendragare ska sluta att jobba så vi kan hänga. Vad ska vi göra? Ja det får ni säkert läsa om imorrn.

Innedag.

Det är svinkallt ute. Det blåser snö överallt och det känns som 1000 minusgrader ute, fast det bara är 7. Vi har varit inne med barnen idag. Det går inte att släppa ut dom när det är så kallt. Inte 1-2 åringar i alla fall. Istället har vi målat, bakat, dansat, sjungit och varit på Toget och haft frilek.

Jag ser inte fram mot att gå hem vid 16. Känns som att jag kommer frysa till is och bli en staty och tina upp i vår. Fast det vore ganska skönt att gå i ide just nu...faktiskt. Bara slippa allt.
Nu är det 4 arbetsdagar kvar, sedan är jag "långledig". Det ska bli skönt.





Snart är det över!!!!

Snö.

Igår kom den första snön. Det är vitt och ljust. Äntligen! Jag hatar det där trista med regn och blåst. Hellre snö, faktiskt. Dessvärre är det svinhalt där plogbilarna har plogat. Slirade till ett x antal gånger på vägen till jobbet imorse, samt en i köket halkade och gjorde illa handleden så det blev akuten.
Vaktis hade inte hunnit ploga på vår gård på jobbet så det var jobbigt för barnen att gå. Jag och Carina började rulla ner från backen så barnen skulle få lite fart med pulkorna i alla fall. Jag och några barn har haft hur kul som helst. Vi har brottats i snön och vi har skrattat som jag vet inte vad. Tur att jag har mitt barnasinne kvar. Så här mycket har jag inte lekt i snön sen jag var liten. Mer sånt.

I två nätter har jag sovit dåligt. Jag har lagt mej vid 22 i sängen, men inte kunnat sova. Förkyld och halvfebrig som jag är så spelar väl det roll, men det är SÅ mycket som snurrar i mitt huvud nu. Inte okej, kan jag tycka. Känns som att det händer miljontals saker just nu. Jag får väl se framåt istället. Efter regn kommer solsken. Eller?

Vi kan om vi vill.

Jag kom igång igår efter mycket om och men. Det blev alltså fest en kväll till. Vi var här ett gäng och lyssnade på musik, snackade skit och ja allt det där. Vi hade lite allsång i olika stämmor, macarena-dans och när vi hade som roligast var det dags att springa till Harrys. Vi kom precis in för att slippa betala. Elin bjöd på underhållningen på vägen till stan. Hon vurpade på bron, haha! Det var jättehalt så det var säkert inte bara hon som ramlade under kvällen. Hela gänget köpte med mat hem till mej och vi efterfestade här. Det var mycket trevligt. Lagom mycket disk idag. Vet inte hur länge jag har stått vid kranen...faktiskt. 
Den här helgen har varit den bästa på länge. Vi kan om vi vill. Eller?














Haha!

- När ska du sälja en lägenhet till mig?
- Jag vill sälja dig...finns hur många som helst som skulle vilja köpa dig..men jag skulle behålla dig själv.

Haha så bra sagt Mäklar-Micke


Mistel.

Idag är en sån där dag då jag egentligen borde vara glad över att solen skiner. Den har inte visat sej på hur länge som helst och jag älskar solen i vanliga fall. Tyvärr inte idag. Kan solen gömma sej bakom molnen och komma fram på måndag istället. Bättre så, kan jag tycka. Jag vaknade nyss med en betongkepa som heter duga. Inte okej, alltså. Gårdagen var ju bara för bra. Jag och Elin var hemma hos mej och drack vin, åt kex med ost och vindruvor och allt det där. Vi sjöng sing star och snackade skit. Vi låg jämt under sing star hela tiden, vann kanske varannan låt var. Vid 23 knallade vi ner till Harrys för att kolla på Corroded. Min gamla musiklärare Håkan var förband. Riktigt bra faktiskt. Corroded var också bra. Jag brukar bli besviken av att se band live, för de är oftast dåliga, men det var riktigt bra. Det avslutades med "efterfest" i VIPen med bandet. Öl, öl och massor av öl. Btw, Harrys har sämst "backstage-vip-efterkonsertrum". Jag menar alltså SÄMST!
Jag och Elin drog vidare hem till Havve med några andra på efter-efterfest. Jag vaknade vid 8 av att Elin väckte mej och vi tog taxi hem. Hur lyckas alla somna i soffan, lutandes mot varandra? Vi lyckades på något sätt i alla fall.

Jag fick en present av Elin igår- en mistel. Hon köpte den i Stockholm igår. Så snällt! Jag har hängt upp den och hoppas på att få pussas lite under den nu. Let´s see.

Ikväll kommer Elin och Sandra hit. Vi får se vad kvällen erbjuder. Lite mat och vin är i alla fall säkra kort. Kom hit!!!?











 


Nu är det klart.

Jag fick ett samtal idag. Mycket tidigare än förväntat. Carita från admin. ringde och frågade om jag ville ha en av tjänsterna på Odlarens förskola, som jag var på intervju om i fredags. Jag tackade självklart ja och blev jätteglad. Jag blev lite chockad först, på nåt sätt vågade jag inte hoppas för mycket. Nu är det bara all in som gäller. Mellan 1 februari- 1 mars har vi introduktion, med allt vad det nu innebär. Det kan behövas att prata ihop sej om man ska starta en hel förskola från grunden. Utmaning, det är bara förnamnet. Men himla kul och spännande ska det bli. Nya kontakter, nya barn, ja allt nytt.  Dock kommer jag sakna mina arbetskamrater väldigt mycket. Jag kan säga redan nu att jag kommer på fester och tillställningar även fast jag inte tillhör er...(lika mycket ;))



En del av alla ♥


En till trött-dag.

Igår slutade jag tidigt,  13.15. Meningen var att jag skulle vila i en halvtimme-timme och sedan storstäda och börja packa. Eftersom jag var så trött så resulterade det att jag sov i tre timmar. Jag var inte alls på humör att städa och packa, så jag lagade lite käk och sprang upp och ner från tvättstugan i några timmar.
Jag blev aldrig trött igår kväll, men vid halv 1 så tvingade jag mej själv i säng. Helt nybäddad och underbar. Typ!
Jag är alltså supertrött idag igen och har ingen direkt motivation till att jobba. Men, det är en dag av alla så jag FÅR känna så. Ibland. Någongång.

Ikväll har vi "möte" på jobbet. Vi ska äta middag och ha julklappsbyte. Skönt att det inte är något jobbajobba-möte, eftersom jag är så trött. Jag kommer alltså att vara hemma runt 20.30 ikväll. See you then.

Var kan man köpa en mistel? Undrar vi 2.


Söndag.

Nu sitter jag hemma hos Elin. Hon och Jonas hämtade upp mej vid 15 och vi åkte till Ming för att handla lite käk. Hela Elins bord var fullt med mat. Jonas var så trött så han somnade i fåtöljen (som egentligen är min plats), väldigt social, haha! Fast jag och Elin snackade massa skit under tiden. Efter några timmar drog han och jag sitter kvar i soffan medans Elin skriver lite stödord i "medarbetarsamtal-häftet". Filip och Fredrik är på TV och det är helt klart ointressant. Idag har jag fått lyssna på konstig musik, hört sjuka kommentarer och haft allmänt roligt. Nu dricker jag glögg och äter knäck, kan en söndag bli bättre? :)

Lugn lördag.

Det var trevligt på Bishops igår, dock jättevarmt. Elin och jag fick sitta vid ett minibord först och försökte byta bord med några killar som satt bakom. Det slutade med att vi satte oss vid dom istället. Vidare till Harrys innan 12 där typ alla var. Träffade hur många som helst. Det kanske jag gör annars också bara att jag inte brukar komma ihåg det. Jag drack två glas vin och en grogg ute. Riktigt skönt att vara "nykter" och bara vara. Mer sånt, tack! Just nu håller jag på och diskar (eller jag har visst tagit en paus och fastnat här), ska snart hänga lite tvätt och starta en ny. Ska möta upp Elin senare för lite Ming och skitsnack hemma hos henne.



Danne(Tonys jobbarkompis som för övrigt är het), Tony och jag på Harrys.


Elin och Jeanette


Bishops.

Nu ska jag möta upp Elin för att sedan gå till Bishops. Vi ska dricka några glas och snacka skit. Det blir bra! Visst?




Annorlunda hemresa.

Idag fick jag sånt där sug efter MER päron, så jag köpte en flarra på 7 eleven. Hur gott som helst. En liten parantes..onödigt att berätta egentligen.

Nu är jag hemma efter ungefär 24 timmar i Sthlm. Jag har mått som jag har förtjänat. Skumpa är ingen hit, jag mår jämt sämst av det dagen efter. Stekare säger jag bara. Dom måste typ vara tokbakis efter varje utekväll. Nog om det.. Hem resan var annorlunda. Satt bak i Jannes jobbarbil på ett par filtar. Det var faktiskt helt okej. Bekvämare än vad jag föreställde mej att det skulle vara. Bytte dock plats med Janne efter ett tag och jag körde hem. Janne var lite sugen på öl, så han fick sitta därbak istället.
Nu ska jag duscha och fixa mej inför kvällens bravader...




Doin´ Sthlm.

Fick ett samtal igår på jobbet av Simone, som undrade om jag ville komma upp till Sthlm för en spontanvisit med lite vin och utgång. Självklart tackade jag ja! 20 tåget, mötte upp Simone vid Arlanda express och vi tog en promenix till fridhems... Vin, vin och vin. Till och med öl drack jag. Det börjar smaka bra det där. Heineken is the shit. Eller?
Det blev cab till sttureplan- spy bar. Jag spyr på stället...egentligen. Många kändisar. Tur att jag inte är kändiskåt som vissa andra,. Hahaha. Nu ska jag vidare.. var vet jag inte.


Förresten, kolla Simones dator: www.simonepohjolainen.blogg.se

Fint ute.

Gud vad jag njöt av att GÅ till jobbet imorse. Det var så himla kul att se alla bilister stå vid vägkanten och skrapa sina bilar. Ibland är det ganska skönt att vara billös. :P

Igår var jag på en liten trip till Ikea med fröken Andersson. Köpte lite nödvändiga saker, och så klart lite onödigt som bara slinker ner. Nu ska jag inte köpa något mer hem, det får räcka. Blir bara mer att flytta. Efter nyår kan jag handla på mej saker igen. Det är ju bara för kul! Vet inte hur jag ska ha med färger och allt så det är bäst att "bo-in-sej" i någon veckan innan detaljer fixas. Jag ska i alla fall ha en jäääättestor spegel. Ska bara hitta någon snygg någonstans.

Idag är det så där fint ute. Solen lyser, det är ljust och frost på allting.
Jag slutar om två timmar. Wiiiho!