Blä!

Ibland hatar jag att vara gravid. Som nu- jag har ingenting att ta på mej. Det är skittråkigt. Jag tror att jag har testat 1000 plagg, men ingenting passar längre. Det blir samma linnen och byxor som alla andra dagar den här veckan. Åh, jag spyr på mej själv snart!

Underbara sol!

Bara för att jag sov så bra natten mellan söndag och måndag- hela 12 timmar utan att behöva gå upp, så vaknade jag vid 4 imorse och var hur pigg som helst. Låg vaken till strax innan 7. Vred och vände på mej. Tur att jag är ledig och kunde somna om ett par timmar. Det är byggarbetsplats mitt emot fönstret. Dom gör stambyte i några hus och håller på med allt möjligt från kl. 6 på morgonen. Det är inte okej!
Skitsamma, nu är jag pigg igen och har precis fått i mej lite frukost. Tänkte sätta mej ute på gården och läsa lite, precis som igår. Men det är disigt ute, så jag väntar en stund. Plockar undan lite här hemma innan jag går ut. Jag älskar solen och värmen! Det är skönt att jag fortfarande orkar sitta i flera timmar och steka. Många gravida undeviker solen, vad jag har hört.

Igår tod jag och Micke en promenad sent på kvällen. Det var hur skönt som helst i luften. Vi gicm längs ån i någon timme och pratade om allt mellan himmel och jord. Fick dock sammandragningar hela tiden...så det var lite svårt att gå. Dom kom ganska tätt och blev starkare för varje gång. Dom gör inte ont, så det är ingen fara. Det är bara jobbigt, när man för en gång skull ska ut på en promenad.

Söndag.

Värst vad många var nyfikna på möhippan igår. Statistiken for iväg. Trevligt!
Det var en superrolig möhippa med bara roliga saker. Catrin hade roligt och det var huvudsaken. Eter middagen på Grappa, avvek jag och gick hem. Var så trött efter att ha hållit igång i 16 timmar. En del fattade inte hur jag orkade....inte jag heller. Synd att jag inte klarade av dansen. Magen var verkligen ivägen och fogarna gör ont idag. Det får det vara värt!
Jag känner mej bakis idag, men det kanske är för att jag har sovit med min man som varit på svensexa. Jag har väl andats in hans spritångor. Eller så är det för att jag var supertrött igår och är det fortfarande. Orkar dock inte ligga kvar i sängen. Jag sitter i min ensamhet och äter frulle på en söndag. Det var länge sedan jag åt själv på helgen. Micke sover och jag  funderar på att fixa iordning mej för att gå till affären och köpa frukost till honom. Jag tog det sista av allt nyss :)

Vi kör brasiliansk dans. Det är lite för s...

img_0552 (MMS)

Vi kör brasiliansk dans. Det är lite för svårt för min mage och det börjar göra ont, så jag vilar lite :) men det är skitkul!


Catrin  får spela in en uggla-låt :)

img_0550 (MMS)

Catrin  får spela in en uggla-låt :)


Catrin säljer 6... Hon har en tshirt med 6...

img_0547 (MMS)

Catrin säljer 6... Hon har en tshirt med 6or på. Män får klippa ut en 6a och betala för det. Polis, brandmän och alla möjliga :)


Nu kör vi möhippa för Catrin. Hon har allt...

img_0545 (MMS)

Nu kör vi möhippa för Catrin. Hon har alltid velat göra tjejjlassikern, så vi har involverat flera moment av det i möhippan. Uppdatering kommer.


Idag är det underbart att vara ledig. Sole...

img_0543 (MMS)

Idag är det underbart att vara ledig. Solen skiner och jag sitter på gården och läser lite inför förlossningen, medan tvättmaskinerna gör sitt!


MVC-besök.

Gårdagen spenderade jag på stan, en stund på jobbet och på Tuna Park. Var lite överallt kändes det som. Hann träffa pappa, Micke och Anna. Skönt att en hel dag sprang iväg fort. Jag som tycker att det är långtråkigt att vara hemma mellan varven. Missförstå mej rätt- jag älskar att vara ledig från jobbet. Det är så skönt att bara vara, även fast jag saknar mina jobbarkompisar och alla rutiner.

Har nyss kommit hem från barnmorskan. Alla prover var bra, även fast jag har "glömt" järntabletterna lite då och då. Dock ska jag få i mej mer, för det var inte på topp. Bara att köra igång igen.
Jag har sjunkit i kurvan, men det var normalt. Ska se om två veckor igen hur det ser ut..sjunker jag mer måste vi gå på ett tillväxtultraljud. Tror inte att det är nödvändigt. Bebisen låg neråt med huvudet och kroppen längs med sidan, precis som alla andra undersökningar. Hoppas bara på att den vill stanna lite så och fixerar sej när det är dags om några veckor.

Nu håller jag på och tvättar lite, det var ledigt ända fram till 16, men så länge ska jag inte hålla på. Bättre med ett par maskiner än att tvätthögen växer. Ska snart ner igen. Efter det ska jag gå ut med katterna en stund. Det är så härligt väder just nu, att jag måste passa på att vara ute.

Hello sunshine!

Till Maria.

Nu åker jag till Maria för lite fika! Ska bli trevligt :)


TIsdag.

Bara för att jag sa till Micke att jag sovit så bra i flera nätter, utan att vakna och allt sånt, har jag sovit tokdåligt hela natten. Vaknade vid 4 av att Byron pep. Inte bara en gång utan 1000. Han vill ut!! Jag hade verkligen ingen lust att gå ut med honom vid 5 på morgonen. Jag låg vaken i över två timmar. Helt klarvaken. Somnade till slut om vid 7 och sov till 10.30. Himla skönt. Så länge har jag inte sovit på hur länge som helst.

Nu ska jag bara vara och vakna till lite. Ska sedan ta bilen till byn som Gud glömde-Ärla. Min jobbarkompis Maria bor där. Hon ska ha barn vilken dag som helst, så jag tänkte hälsa på henne innan :)


Fika på Marys med mamma igår :)

img_0528 (MMS)

Fika på Marys med mamma igår :)


Täppt.

Det är sjukt jobbigt att vakna supertäppt i näsan och ont i halsen vaaaarje morgon. Har varit så i två veckor nu. Hostan vill inte ge sej direkt heller. Jag nös när jag skulle gå upp och det kändes som att hela magen skulle sprängas. Alltid är det nåt :)

Jag känner mej SÅ mycket piggare och gladare när jag inte behöver ställa klockan på morgonen. Inga måsten. Jag tror att det syns och märks väldigt mycket. Att ha semester den här veckan har jag absolut inte ångrat.

Jag och Micke var ute och gick en promenad mot Vilsta igårkväll. Det tog en timme och jag somnade gott när vi kom hem. Känner av i bäckenet idag, men det är väl något jag får leva med :)
Nu ska jag ut och sätta mej i en solstol och bara njuta av att det är varmt och skönt igen!

Såhär, fast lite större, är vår lilla bebi...

img_0525 (MMS)

Såhär, fast lite större, är vår lilla bebis i magen.


Tom Tits.

Igår hängde jag med mamma och hennes skola till Tom Tits i Södertälje. Jag har inte varit där sedan jag var liten och då också med mammas skola. Det var kul att se de olika experimenten och stället har utvecklats en del sedan sist. Barnen tyckte att det var kul! Tiden gick lite väl fort att vi inte hann kika på precis allt, men så är det ju. Häftigt att se människokroppen och se hur stort forstret är i olika månader.

Nu börjar jag få längtan efter vår lilla pojke. Det har varit så diffust innan, men nu känner jag honom mest hela tiden så börjar det bli mer och mer verkligt. Kanske är för att jag har tid att vara gravid nu när jag är ledig. Innan så jobbade jag och var törtt hela dagarna, så jag kanske inte hann känna efter riktigt. Börjar bli trött på att vara gravid, orkar inte ha någon mage, ha ont i ryggen och allt det där... Men vem har sagt att det ska vara enkelt att vara gravid?

Måste åka förbi jobbet och tömma mitt skåp, så vikarien för mej får ett. Måste ta hem alla mina kläder och allt. Var ska jag lägga det? Känns lite onödigt faktiskt. Men, men.
Orkar jag ens åka någongstans? Slöfock är vad jag är.

Tvätta hela dagen lång.

Nu har jag bokat upp tvättstugan i dubbelpass. Det var ingen som skulle tvätta efter mej, så jag flyttade vår "markering" till nästa. Jag har alltså tvättstugan till kl.16. Jag har någonting att göra hela den här dagen. Wöw! Ska tvätta upp ALLT!

Igår lunchade jag på stan tillsammans med moster och kompis. Mamma kom förbi också. Gick en stund på stan.
Vid kvällen mötte jag upp ett gäng på Grappa för att planera en aktivitet som kommer att ske inom några veckor. Det kommer bli superkul! Ni kommer att få reda på det senare i juni om vad det är för något.

Läsning.

Har precis kokat en kopp te och ska lägga mej i soffan under en filt för att fortsätta att läsa på om förlossningen. Jag drömmer väldigt mycket just nu. Jag har tex. krystat ut moderkakan ner i toan (jag kommer fortfarande ihåg känslan)och här om natten drömde jag att vi fick barn. Det var två pojkar och inte en. Dom var precis lika varandra. Jag hade glömt ALLT som man "behöver" med upp till förlossningen och BB. När vi väl kom hem gick jag direkt till Barnens Hus för att säga till dom att montera ihop vagnen, som står där på deras lager och väntar på oss. Det var kö. Alla skulle få sina vagnar monterade just då. Jag födde i den veckan jag är i nu, 31, men bebisarna var normalstora. Har drömt flera gånger att jag föder för tidigt. Bara för att stannar han väl i magen tom. augusti :P


Vad göra?

Tvättstugan är uppbokad, det är redan städat här hemma, sängen är bäddad, disken står i maskinen... ja, vad ska jag göra? Jag kan ju knappast kalla mej rastlös första dagen på min ledighet? Tydligen. Just nu har jag ingenting att göra.
Ja, jag vet. Jag ska ta det lugnt och bara njuta...men jag vet inte om jag kan det. Eller så är det bara så dom första dagarna, som det känns så här. Hoppas på det! Nu har jag ätit frukost och sitter i soffan tillsammans med min lilla katt som är tokkelig.

Igår storstädade vi här hemma. Vi hann även rensa mycket. Fast det är mycket kvar ändå. Konstigt att man samlar på sej så mycket skit. Det var ju inte direkt länge sedan vi flyttade båda två. Jag är skortsamlare, det är en sak som är säker. Vid 19-tiden mötte jag upp Anna och Roger på Spicy. Vi köpte mat och åkte hem till mej och Micke. Kollade på hockeyn, som dessvärre var sämst. Hur som helst var det trevligt att umgås :)


Det blev ändrade planer idag. Vi hamnade p...

Det blev ändrade planer idag. Vi hamnade på koutsläpp ute i barva och sedan hemma hos mickes föräldrar en stund. Vid 17 mötte vi upp anna på Marys café för lite käk. Det var trevligt!:) nu är jag hemma hos mamma och äter kex med ostar och vindruvor. Till det dricks det te. Vi kollar på melodifestivalen. Ett program jag inte har följt på tusen år. Några bra låtar har jag hört, men Irland och Danmark känns bäst än så länge. Vi får se hur det slutar. Känner jag mej rätt så får jag läsa det i tidningen imorrn ;)


Nu är vi halvvägs in i v.31... Evigheter k...

img_0511 (MMS)

Nu är vi halvvägs in i v.31... Evigheter kvar känns det som. Nu är jag ledig i hur länge som helst. Vad ska jag göra om dagarna?   Hänger med Micke på en visning, sen ska vi till Marys café och fika med lilla Hampus och Gustav. Det är premiär där idag, äntligen! :)


En sån här fin kartong fick jag av ett bar...

img_0499 (MMS)

En sån här fin kartong fick jag av ett barn med familj när jag kom till jobbet imorse, som tack och lycka till under ledigheten. Den innehöll en jättefin body :) Nu är det bara två dagar kvar, sen går jag på mammaledighet :)


Årets första grillning :)

img_0497 (MMS)

Årets första grillning :)


Cyklistjävel.

Jag åker vid stålforsrondellen.. den lite högre upp efter skolan om man kommer från den stora rondellen vid Shell. Ska åka ut från rondellen och har stenkoll på cyklisten som åker jämsides med mej. Hon cyklar på ett sätt att hon ska fortsätta rakt fram. Inga tendenser till att titta åt sidan om det kommer någon eller liknande. Jag kör på som vanligt, ut från rondellen och precis vid övergångsstället för hon en typ u-sväng mitt vid övergångsstället så att hon är på väg och cyklar rakt ut. Jag kör på, för skulle jag tvärnita, skulle det ändå bli efter övergångsstället.. Så snabbt var ögonblicket. Hon skriker på mej som om jag har gjort fel, åker efter och härjar hur länge som helst.  För det första så har hon absolut inget företräde och för det andra så kan man väl kolla liiiiite om man inte vill dö.

Var bara tvungen att skriva det. HEJ!

Slutspurt.

Solen skiner och det är så underbart. Jag älskar verkligen det här vädret. Hoppas det håller i sej när jag är ledig också. Det är slutspurt på jobbet. Jag ska ha mina resterande utvecklingssamtal nu dom kommande dagarna. Dom jag har haft har varit givande. Föräldrarna och barnen är nöjda och det är vi med. Det känns att vi gör ett bra jobb och det är skönt att få det sagt till oss. Jag börjar längta till min ledighet nu. Jag är helt slut efter jobbet. Å andra sidan ska det bli tråkigt att inte få träffa alla mina underbara arbetskamrater som gör dagen för mej. Jag har säkert skrivit liknande saker förut, mitt minne är bra men kort. Typiskt graviditetsminne. Man kommer inte ihåg någonting.

Nu ska jag sätta mej och skriva utvecklingssamtal, sen ska jag nog sova. Om jag nu inte somnar framför datorn :)

Solenergi.

Klockan är redan två. Blev visst 2,5 timme i solen. Det är väldigt varmt på vår gård. Det blåser ingenting. Fick sällskap av mamma, Ella, Sari och Gunilla. Vi har suttit och snackat en massa skit. Skar upp vattenmelon och tog med ut. Det är ju så gott i solen och värmen.
Nu ska jag ta en dusch och piffa till mej lite. Tänkte orka med någonting idag. Kanske en liten promenad. Förkyldningen är ju sämst i det här vädret. Så jag tänker verkligen inte ligga inne, bara för att bli lite bättre. Kanske är fel av mej att tänka så, men så tänker jag.

Värdelös.

Det var tråkigt och otroligt pinsamt att vara i Scandinavium igår. Guif var sämst och vad det berodde på kan jag inte svara på. Antagligen var dom FÖR taggade och peppade för att ens klara av att spela handboll. Dom fick chanser, men sköt utanför mål eller rakt på målvakten. Redan när Zacke skulle skjuta den andra straffen och tackade nej undrade man vad som stod på. Nå väl... publiken var hur taggade som helst och säkert 75% var röda. Vi satt mitt i klacken och vi blev mer och mer besvikna. 15 minuter in i andra halvlek åkte vi hem. Det var en jobbig resa hem eftersom jag var genomförkyld... jag är det fortfarande. Vi kom hem ganska sent, men betydligt tidigare än dom som åkte buss. Tacka gud för det!
Det bästa den här morgonen måste ha varit när Eskilstuna musikkår eller nåt gick igenom hela söder och spelade med sin orkester. Inte precis det jag ville vakna till! Helt jälva sjukt att dom ens får spela kl 6 på morgonen med trummor och massa blåsinstrument, utanför ens sovrumsfönster!!!! Nästa år ska jag kasta ägg som hämnd! Lyckades somna om en stund, har nyss ätit frukost och ska nu sätta mej i en solstol på gården.

Nedräkning.

Nu börjar jag med lite nedräkning. Endast 7 dagar kvar att jobba. Det ska bli skönt att äntligen bara vara, få vila och göra det jag känner för när jag vill. Å andra sidan kommer jag sakna mitt jobb. Det är där det sociala finns. Kommer att ha ganska mycket att göra när jag  ändå väl är hemma sen. Rensa och packa. Vi får nyckeln till huset den 17/6 och då ska det målas om helt invändigt. Samt köket ska bytas ut... Efter det kan vi flytta grejer. Jag börjar längta lite...

Min rygg dödar mej! Orkar inte sitta ner l...

Min rygg dödar mej! Orkar inte sitta ner längre... Knappt ligga heller. Ryggen är inte van att bära lite extra sådär. Känner mej som en flodkossa och värre lär det väl bli. +8kg på vågen, var ska det här sluta?


Slut i kroppen.

Ännu en härlig solig dag...dock med huvudvärk. Vaknade av det. Börjar bli en vana, det där med värk i skallen.
Gårdagen var jag på vift överallt. Det var knappt så jag orkade med. När ska jag förstå att jag inte är en superhero längre, som orkar med allt hel tiden? Att jag inte lär mej.
Loppis i sméhallen, Tuna Park med Madde, till Skogstorp för att fira Catrin och hennes tjejer och sedan en sväng till IKEA. För mycket på en och samma dag! Men det var en himla bra dag! Klagade lite till Micke där i slutet på IKEA att magen var tung, fötterna värkte och att tröttheten i allmänhet smög sej på. För övrigt gillar jag nya IKEA bättre än gamla. Sortimentet är bättre, eller så känns det bara så för att det är större? Jag hittade massor som kommer att passa perfekt i huset. Bromsklossen Micke sa att vi inte behövde köpa allt nu. Självklart, men liiiite måste man ju alltid köpa. Så är det bara. Så jag kollade med mina ögon lite snällt och ett litet leende och sa: "Det kanske tar slut och inte finns när vi ska ha det sen. Alla ska säkert ha den här karaffen till midsommar sen...och blablabla" Haha!
Vi slocknade vid 23 som gamla pensionärer.

Idag fyller Catrins tjejer på riktigt och har kalas på vårt jobb. Ska dit och hjälpa till lite grann, sen ta det lugn resten av dagen.