Middag hos mamma.

Ikväll är jag och Filling bjudna hem till mamma på mat. Vet inte vad det bjuds på men det är säkert gott. Mamma gör alltid god mat :) Det blir en lugn kväll med lite julmust och sånt. Min mage pallar nog inte att få i sej så mycket eftersom portionerna har varit väldigt små dom senaste dagarna. Filling där emot ska bli full och då har jag någon att reta imorgon. Jag mår bra och han mår förmodligen(?) pisssdåligt.

Satte upp mina enda julgardiner idag. Köpte ett par förra året som är jättefina. Inga vit-röd-rutiga pensionärs gardiner...
Dom är svarta med små tomtar och några snöflingor. Annars har 3 stjärnor åkt upp, resten väntar jag med till söndag.
Har precis tagit ett skumbad med barnolja, min kropp blir så himla torr på vintern. Hade tända ljus och det var så mysigt.
Nu ska jag nog föna håret och klä på mej lite.

Tjing!


Måste bara skriva av mej lite.

Jag har haft så himla tråkigt idag, bara kollat på hmm... Andra Avenyn, alla 15 avsnitten som jag missat..typ.
Jag kom på idén att leta reda på gamla skivor som innehåller gamla foton.
Märkte att digitalkamera har man ju inte haft så där asa värsa länge så jag fick kolla på framkallade kort från tonårstiden.

Första fotobunten:
99-07-04

Jag och Alex går på Martin- konsert i Parken Zoo. (Martin Svensson, du är så yeah yeah, wow wow)
Har tagit ungefär 100 bilder på konserten och kanske tre stycken blev bra.  Efter konserten sprang vi så klart till grinden där alla artister åker ut. Han kom dit och vi fick autograf och fjortis som man var tog man så klart kort på bilen också. Så himla viktigt!! Jag typ döööör assååå! Haha.
Under konserten drack Martin Ramlösa och så klart gick vi till Konsum för att köpa det. Vi hade aldrig druckit det förut, men vi tvingade i oss det bara för att Martin drack det. Smakade det bra? NEJ!

Ett kort taget i Alex rum på Take 5. Hon hade affischer i taket för att se dom innan hon gick och la sej (vi gick och la oss?) Sov nämligen där mer än hemma.

Andra bunten:
Min första lägenhet 8-9 år sedan.

Min första lägenhet fick jag när jag gick i 6an. Nej jag var inget soc-fall!! Mammas nya kille Tony flyttade in i en etta bredvid mamma bara för att se hur det gick för dom att bo ihop. Han bodde med mamma och jag bodde själv i hans etta. Så här i efterhand kan jag inte förstå att jag ville bo där. Jag var i stort sätt livrädd varje gång jag sov själv och vaknade av att jag gick i sömnen, flera gånger om. Tur så hade jag mina "häxor" som sov över ofta- Alex och Kajsa. Vi var alla mörkhåriga, nästan svarthåriga så vi blev kallade för "häxorna"..Jaja...Många var avundsjuka på att jag hade en "egen" lägenhet, men så kul var det faktiskt inte. Jag vantrivdes och saknade folk i rörelse, alltså min familj.
Egentligen kan jag inte skriva så mycket om bilderna mer än FJORTIS gånger 1000. Men vi hade en rolig tid och det var väl allt som räknades.

Tredje bunten:
Fattaru på Blå

Stora Fattaru-fan, det var jag och Alex. Vi ville se Fattaru på Blå även fast vi endast var 15 år. Hur skulle vi kunna se dom när vi bara var 15 år? Jo, min mamma var snäll och följdemed oss dit, eftersom hon känner Rocco som ägde Blå.
Vi satt i tim-tal för att sminka oss hemma hos mej och vi var nog nervösa. Första gången att se Fattaru, LIVE! Gaaah!
Mamma var snäll och följde med oss även vid andra tillfällen som när MBMA och Looptroop skulle uppträda.
Thanx mum...det betyyde mycket för oss....DÅ!

Fjärde bunten:
7-8-9-1an.

Högstadie-tiden. Jag och alla i min ålder kände sej så vuxna, även fast vi bara var små snorungar. Det var jag, Alex, Sophia, Sofie och Paulina (Ibland Ållih)  som hängde ihop. Vi började hänga i skolan och allt mer på helgerna. Det börjades med alkohol och rökning (dock rökte inte jag, kanske något bloss bara) Vi hade vår lilla samlingsplats bakom brandstationen i deras pergola. Även kallad "vår pergola"
Senare även "Buggis pergola"- han stal vår plats. Ska inte gå in på det nu..
Vi drack våra 7% och försökte bli lite fulla. Vi drack i alla fall cider från systemet, inte HB ( som vi iof. började dricka senare i tiden) Där satt vi kväll in och kväll ut, lalla runt på stan och bara var. Alex hade bra kontakt med Nate, så vi började hänga med honom och hans "gäng". Vi var ofta hos Slusken, som spelade hiphop i sin lilla etta i Nyfors. Där hängde vi tills den dagen min älskling kom in i bilden.

Tyvärr så började vi redan där splittras lite.


Synd bara att jag inte har en scanner så jag kan scanna in lite bilder från den här tiden...
Men dom som var med vet hur det var och hur vi hade det.
Tacka utvecklingen för att digitalkameran har kommit, slippa framkalla 70 värdelösa kort och 4 bra.

Lite bilder från när digitalkameran kom till mitt hem:

    
  
    
   
    

Nej nu orkar jag inte kolla bland alla skivor mer..

Magsjuk.

Igår gick jag till jobbet med illamående och lite bubbel i magen. Trodde att det var för att jag var hungrig. Brukar känns lite så då. Illamåendet gick inte över och höll i sej under dagen. Det gick i intervaller hela dagen.
Ringde till mamma och sa att jag inte mådde så bra, eftersom hon och moster T skulle komma över och äta varma mackor och dricka lite te. Jag gick hem efter jobbet för att känna efter, någon halvtimme senare drog magsjukan igång. Från ungefär kl.18-02 har min mage rensats från alla håll och kanter. Det gjorde så ont i magen så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Har sovit några timmar nu, men är långt ifrån utvilad. Det tar mer på krafterna än vad man tror...
Jag får fortfarande springa på toa lite då och då och jag är inte alls hungrig. Men det vore nästan gott att äta något. Vet inte om jag vågar, magen kanske vrider sej igen, med tanke på att så fort jag dricker vatten så vill det ut...

Jaja, inte så trevligt inlägg men då vet nu hur jag mår just nu...
Har i alla fall en underbar sambo som ska köpa hem lite fil och varmakoppen..hoppas att få äta lite framåt kvällen..

Det possitiva med att vara magsjuk är att kilona rasar..för en gång skull var det ganska kul att ställa sej på vågen...
- 4,3 kg :)
Vet att jag kommer gå upp det igen, men det är ju kul för stunden, haha!

Lite roligt.

Idag satt jag i vårt "byggrum" och byggde med lite duplo-klossar. Det var jag och tre barn.
Vi hade massor med olika djur, allt från kossor, grisar, hästar, hundar och giraffer och vi ställde dom i olika boxar. Lät som djuren och sjöng lite sånger. Sen tog jag upp giraffen och sa att halsen var lång och frågade vart deras hals var ochs så pekade dom. Efter det visade jag giraffens svans och då frågade jag en flicka om hon hade någon..
-Nej, sa hon och kände efter. 
Har du en svans då? Frågade jag en pojke
-Jag har en snopp!
Haha, det var så kul. Satt för mej själv och skrattade och han såg ut som en frågetecken.

Peppad.

Just nu känner jag mej peppad av att gå ner ett par kilo- 10 helst! Då är jag tillbaka på min vikt som jag hade för ett par år sen. Jag vill bara se fin och fräsh ut. Kunna komma i mina gamla byxor och allt sånt.
Nu sitter jag i soffan och är jättepeppad. Nu ska jag verkligen äta bra och powerwalka, själv eller med någon annan.
Min självdiciplin är ju inte den bästa och årstiden gör det ju inte bättre...

Jag vet att jag skrivit liknande inlägg förut, men jag ska i alla fall försöka att komma igång...redan imorgon..
Snälla, hjälp mej nåååån? Jag mår dåligt.

VS

Trött.

Vädret är ju inte det roligaste. Barnen har gnällt hur mycket som helst ute för att det regnar och blåser. Kan det bli sommar sanrt?! Jag har sovit lite bättre inatt än vad jag gjorde mot måndagen. Eftersom jag har två feta blåmärken på både rumpa och lår så går det inte så bra att sova. Även ett på underarmen så det går inte att luta sej på den heller. Suck! Frös jättemycket inatt, trodde jag hade feber men icke! Kändes precis som det. Har ont i halsen också.
Fick ett mess av Filling nyss att han ligger i feber och förkyld som ett as.

Slutar 16,30 idag och ska gå ner på stan med Lina. Måste köpa mössa, vantar, raggsockor och ett par Gore-tex skor till jobbet. Jag fryser om mina fossingar...

Nu ska jag in till knattarna igen...
Hejs

Oj!

Kanske ska säga att jag inte har färgat håret, utan hade peruk på mej.
Jag kommer alltid vara en blondin och det borde alla veta vid det här laget ;)


Blondiner har roligare!

Sandra och Kim.

Jag var lite halvbakis hela dagen igår och började piggna till framåt kvällen. Börja fixa sej, korka upp och leta skjuts. Inte så himla kul att gå till Närjeholme. Visst det är inte långt men inte så rolig väg. Inget folk någonstans liksom..
Janne skjutsade mej strax efter 7 och jag välkonmades med lite bål som gjorde susen.
Festen var jättekul, det var folk man kände och folk man aldrig hade sett förut. Bra mix med andra ord. Det sjöngs Sing star på övervåningen, det dansades på nedervåningen och pratades i köket...
När vi skulle åka hem skrotade jag ner för trappan, och ja, det var halt, jag var faktiskt inte så onykter. Nu har jag blåmärken på hela rumpan och kan varken gå, sitta eller ligga.

Usch, nu är jag så hungrig så det gör ont i magen. Har ätit en pizza på två dagar..














Raggarfest.

Igår hade vi den efterlängtade raggarfesten på jobbet. Måste vara den roligaste personalfesten jag varit på. Förskolepersonal vet hur man festar, vill jag lova!
När jag fixade mej hemma gick allt bra. Håret blev bra på första försöket, sminket också. Så himla skönt. Blev upphämtad av Susanne och Natalie, åkte till Lena och förfestade. Sen gick vi till jobbet, alla var riktigt snygga och alla såg olika ut. Några var fina 50-tals flickor, några var riktiga sluskar och en var Elvis. Till och med ZZ-top uppträdde...

Jag hade i alla fall jättekul och här kommer lite bilder så får ni se.



















Långa dagar farmöver.

Just nu håller jag på att laga mat, men den är klar om ungefär 20 minuter så jag passar på att skriva lite.
Jobbat hela dagen idag, hade planering i slutet och vi pratade lite om självvärdering och lite annat. Verkar jättesvårt, men man kommer väl in i det också....framöver. Ska även börja planera lite inför mitt första utvecklingssamtal, vilket känns lite nervöst. Aldrig haft något innan..men ska få vara med på några innan jag har mitt eget. Kommer nog gå bra!

Imorrn har vi APT i 2,5 timme. Vi ska prata om föreläsningen av Ann Åberg-  pedagogisk dokumentation.
På onsdag har jag del 4/5 i TRAS- cirkeln (tidig registrering av språk) mellan 17-19.
Alltså två låååånga dagar på jobbet.

På fredag har vi personalfest på jobbet. Ängen har fixat iordning den denna termin och det ska vara raggarfest! Haha, kommer bli så kul. Har ju redan kläder och sånt fixat från bröllopet i somras :)

Nu sitter min svarta kissemiss och stirrar på mej, hon vill nog att jag ska sluta skriva och ägna lite tid åt henne ist...
Så hejdååå!



Det är mysigt att ligga i en kartong, tycker Gumman...
"Man syns inte" så skulle jag tro att hon resonerar...haha.

Citat.

"Ett barn kommer göra kärleken starkare, dagarna kortare, nätterna längre, plånboken mindre, hemmet gladare, kläderna sjaskigare, det förgångna bortglömt och framtiden värd att leva för."
-Don Herold

ÅNGER!

Jag har nog gjort mitt livs största misstag...ja se själva!


Bebis.

Fick ett MMS nyss av A-K, en jobbarkompis. Hon fick en son inatt och han ska heta Axel. Att han skulle heta så var planerat sen länge :) Under tiden han förlöstes så var jag på Harrys och hade ganska kul faktiskt. Var först på Oldarv. och festade, kul att träffa alla, sen hem en snabbis för att byta om och svepa en glas vin tillsammans med Filling och Gåre.
Nu sitter jag här i min ensamhet i soffan och är lite småseg, inte direkt bakis vill jag kalla det för jag har ingen huvudvärk eller mår inte illa! :)
Maria och John fick en liten Melwin förra veckan. ALLA verkar få barn just nu, babyboooooom!
Men jag vet när det är vår tur och det är inte långt dit...men orka vänta! :/
Det är bara att gilla läget!

Grattis till er!

Jag vet, jag vet.

Nu har jag inte skrivit på en vecka, ska försöka dra en liten kortfattad text om vad jag har gjort och vad jag har varit med om. I lördags hade vi en liten förfest hemma, vi var ca 15 personer. (Passade på medans grannen hade inflyttningsfest). Efter det blev det Harrys och det var kul för en gångs skull. Bra musik och allt sånt...
I onsdags slutade jag tidigt så jag , Ella och Lina passade på att åka till Stockholm och kika lite. Gick i ett par timmar men hittade inte det vi var ute efter. Nästa gång vill jag åka till söder och kika lite i småbutiker och inte dom butiker som redan finns i hela Sverige som H&M, Vila, Åhléns, Gina T..etc.

Ikväll ska jag till mitt gamla jobb på Odlarvägens fsk. Dom har fixat en personalfest och bjudit in gamla arbetskamrater. Temat är "trash", se hur hemsk ut som helst. Inte min grej precis, men får ta något omatchande bara. Ska bli kul att träffa dom igen och snacka lite skit och äta mat. Blir dock en lugn kväll och troligtvis lite party imorrn istället. Får se då hur jag känner, kanske bara vill ligga inne och mysa...

Idag slutar jag 4, har planering från 14,30-16, kanske smiter lite tidigare. Måste handla, sen hem och fixa mej...
TRÖTT!

Men nu är det helg och det ska man väl vara glad över? :)